Pentru Siri, Apple angajeaza un renumit expert in inteligenta artificiala

Pentru ca Siri trebuie sa devina mult mai inteligent, iar cei de la Apple au nevoie de oameni priceputi care sa le conduca proiectele pentru inteligenta artificiala, astazi a fost anuntata o noua angajare. Vorbim despre un respectat profesor al universitatii Carnegie Mellon, el fiind specializat in inteligenta artificiala, deci experienta sa este perfecta pentru ceea ce are Apple nevoie.

Russ Salakhutdinov este numele acestui profesor, el confirmand prin intermedul Twitter faptul ca este angajat al Apple si cerandu-le inginerilor talentati sa faca parte din echipa sa. Salakhutdinov va fi director intr-o divizile specializata pe dezvoltarea sistemelor de inteligenta artificiala, iar separat de Siri nu se stie la ce altceva ar mai putea lucra.

In ultimele luni compania Apple a cumparat o varietate de companii specializate pe inteligenta artificiala, Tim Cook punand foarte mare accent pe acest sisteme. Presedintele Apple este extrem de entuziasmat de initiativele companiei sale privind inteligenta artificiala si realitatea augmentata, investind serios in dezvoltarea acestora.

Apple spune ca Siri si multe servicii online ale sale sunt bazate pe inteligenta artificiala in momentul de fata, deci a investi in aceasta tehnologie este foarte logic. Tim Cook a spus ca ea va deveni o parte integrata a vietilor noastre si va putea fi folosita inclusiv pentru a imbunatati autonomia bateriei terminalelor iPhone, lucru de care toata lumea se va bucura.