Apple da in judecata un producator de cabluri si incarcatoare contrafacute

Compania Apple a dat in judecata Mobile Star, un producator de incarcatoare si cabluri contrafacute care iau foc in timpul folosirii.

Intr-o miscare fara precedent, compania Apple a dat in judecata Mobile Star, o companie care comercializeaza cabluri si incarcatoare contrafacute pentru iPhone, iPad sau iPod Touch. Aceste produse sunt vandute prin intermediul Amazon.com, iar clientii care le-au cumparat s-au plans din cauza faptului ca ele iau foc dupa careva ore de utilizare.

Paginile unora dintre produsele Mobile Star au comentarii de la utilizatori care sustin ca aceste cabluri si incarcatoare au luat foc dupa ce au fost bagate in priza. Situatia este una extrem de periculoasa, deoarece utilizatorii obisnuiti pot fi raniti sau chiar ucisi de catre incarcatoarele contrafacute pe care compania Mobile Star le vinde.

Cei de la Apple i-au notificat pe cei de la Amazon.com in legatura cu aceste accesorii contrafacute, pe care le-a si verificat si a constatat ca ele sunt un pericol public. Din aceasta cauza, compania a initiat un proces in SUA pentru incalcarea brevetelor sale de inventie si cere interzicerea vanzarii acestor produse periculoase pe teritoriul american.

Apple da in judecata un producator de cabluri si incarcatoare contrafacute

Separat de interzicerea vanzarii acestor produse, compania Apple cere inclusiv confiscarea celor aflate pe teritoriul american si distrugerea lor de catre autoritati. Cerintele sunt intr-adevar pe masura pericolului pe care il au produsele vandute de catre aceasta companie, asa ca multa lume probabil se va bucura sa vada ca ele nu vor fi vandute in continuare.

“Apple brings this action to protect its customers from dangerous counterfeit power products such as power adapters and charging cables that Amazon.com LLC (“Amazon.com”) sourced from Defendant Mobile Star LLC (“Mobile Star”) and sold through its internet-based e-commerce platform located at www.amazon.com.”

Aceasta este prima oara cand compania Apple initiaza un proces de acest gen impotriva unei companii care vinde incarcatoare si cabluri contrafacute. Ratiunea din spatele sau este normala, avand in vedere ca oamenii sunt pusi in pericol, iar daca se intampla sa vedeti pe undeva produsele Mobile Star, evitati-le fara rezerve.

apple-proces-incarcatoare-mobile-star