Prima Pagina Apple Apple da in judecata un producator de cabluri si incarcatoare contrafacute

Apple da in judecata un producator de cabluri si incarcatoare contrafacute

Compania Apple a dat in judecata Mobile Star, un producator de incarcatoare si cabluri contrafacute care iau foc in timpul folosirii.

Intr-o miscare fara precedent, compania Apple a dat in judecata Mobile Star, o companie care comercializeaza cabluri si incarcatoare contrafacute pentru iPhone, iPad sau iPod Touch. Aceste produse sunt vandute prin intermediul Amazon.com, iar clientii care le-au cumparat s-au plans din cauza faptului ca ele iau foc dupa careva ore de utilizare.

Paginile unora dintre produsele Mobile Star au comentarii de la utilizatori care sustin ca aceste cabluri si incarcatoare au luat foc dupa ce au fost bagate in priza. Situatia este una extrem de periculoasa, deoarece utilizatorii obisnuiti pot fi raniti sau chiar ucisi de catre incarcatoarele contrafacute pe care compania Mobile Star le vinde.

Cei de la Apple i-au notificat pe cei de la Amazon.com in legatura cu aceste accesorii contrafacute, pe care le-a si verificat si a constatat ca ele sunt un pericol public. Din aceasta cauza, compania a initiat un proces in SUA pentru incalcarea brevetelor sale de inventie si cere interzicerea vanzarii acestor produse periculoase pe teritoriul american.

Apple da in judecata un producator de cabluri si incarcatoare contrafacute

Separat de interzicerea vanzarii acestor produse, compania Apple cere inclusiv confiscarea celor aflate pe teritoriul american si distrugerea lor de catre autoritati. Cerintele sunt intr-adevar pe masura pericolului pe care il au produsele vandute de catre aceasta companie, asa ca multa lume probabil se va bucura sa vada ca ele nu vor fi vandute in continuare.

“Apple brings this action to protect its customers from dangerous counterfeit power products such as power adapters and charging cables that Amazon.com LLC (“Amazon.com”) sourced from Defendant Mobile Star LLC (“Mobile Star”) and sold through its internet-based e-commerce platform located at www.amazon.com.”

Aceasta este prima oara cand compania Apple initiaza un proces de acest gen impotriva unei companii care vinde incarcatoare si cabluri contrafacute. Ratiunea din spatele sau este normala, avand in vedere ca oamenii sunt pusi in pericol, iar daca se intampla sa vedeti pe undeva produsele Mobile Star, evitati-le fara rezerve.

apple-proces-incarcatoare-mobile-star

 • Srb Srb

  Foarte bine

 • george

  nu se mai satura de bani Apple

 • amfetamin

  LOL,cum ar fi daca si Samsung ar da in judecată subsidiara sa SDI de baterii?? 😆😆😆

 • unixes

  George, nu te obliga nimeni sa cumperi produse Apple. Iti poti lua un AllView ultimul racnet cu cablul original si ieftin. Asa nu imbogatesti Apple, in schimb ajuti economia Romaniei 😊

 • amfetamin

  Ce legătura au banii aici??? Pe Hama de ex de ce nu-i da in judecată?

 • amfetamin

  N-are George nici un Apple,stai relax.

 • george

  nu i-ar costa nimic sa lase la liber productia de cabluri (cum e la Android) dar nu le mai ajung banii de vor sa incaseze un procent din fecare cablu vandut in lumea asta

  lacomie fara margini, au miliarde de dolari rezerve parcate in Irlanda si vor mai mult, la fel o sa faca si cu castile astea wireless

 • superdry

  Vindeti un rinichi george .

 • Joker

  Ar fi bine să le închidă pe toate nu se compară nici un cablu cu cel original eu la 6s folosesc cablul de la iPhone 5 și îl am de 4 ani celălat e in cutie să bine mersi, sunt de acord cu apple!

 • drnq

  eu sincer am schimbat 3 cabluri de iphone, la capitolul asta pot sa spun ca sunt cele mai rezistente…

 • amfetamin

  Pai si nu e liber la producția de cabluri dar care nu iau foc?

 • amfetamin
 • george

  mai mult de un an*

 • terrymada

  Hama comercialiZeaza produse foarte bune. Spre exemplu detin un cablu lightning de incarcare de la ei care a rezistat mult mai bine decat cel original apple. Este mult mai solid fiind intarit cu o tesatura flexibila dar rezistenta. Belkin de asemenea produce lucruri bune. Si daca nu ma insel hama este certificat MFI.

 • Liviu

  incercati sa va luati cabluti cum trebuie . cele ieftine functioneaza o luna dupa care nu mai incarca .fizic arata bine ca sinou dar degeaba . am cablul se la iphone 6 ros putin de fiicamea ,reizolat in zonele respective si de doi ani merge fara probleme . unul dintre cablurile bune ce le am inca de aproape 4ani l-am luat de la orange cu vreo 100 de lei , garantie doi ani , si inca merge fara peobleme