Apple prezinta MacBook Pro 2016 pe 27 octombrie

Apple va organiza o conferinta in 27 octombrie pentru a prezenta MacBook Pro 2016, MacBook Air 2016 si un eventual nou model al iMac.

Apple va organiza o conferinta in data de 27 octombrie pentru a prezenta lumii intregi noi modele ale MacBook Pro si MacBook Air, conform unor surse apropiate companiei. Desi nimeni nu se astepta la un asemenea eveniment in cursul acestei luni, avand in vedere ca nu fusese anuntat pana acum, iata ca Apple intentioneaza totusi sa-l organizeze.

Avand in vedere ca aproape o saptamana ne desparte de eveniment, cei de la Apple ar trebui sa il anunte oficial in cursul acestei zile, altfel exista sanse destul de mici ca el sa mai aiba loc, daca nu este anuntat saptamana aceasta. Separat de MacBook Pro 2016 si MacBook Air 2016 nu sunt asteptate alte produse, insa Apple poate oricand sa ne surprinda.

Conferinta Apple urmeaza sa aiba loc in campusul din Cupertino, sau in apropiera sa, pentru ca vorbim despre un eveniment de o importanta redusa. In aceasta idee, probabil vorbim si despre o durata de doar o ora pentru conferinta, compania Apple neavand chiar atat de multe lucruri importante de anuntat in legatura cu Mac-urile sale.

Apple prezinta MacBook Pro 2016 pe 27 octombrie

Pentru MacBook Pro ne asteptam la implementarea unui ecran OLED deasupra tastaturii si a unui port USB-C, modificarea design-ului pentru a-l face mai subtire si implementarea unui hardware mai potent. Separat, suport Touch ID ar urma sa fie implementat, iar portul MagSafe va fi exclus, Apple reducand inclusiv greutatea acestui laptop.

In ceea ce priveste MacBook Air 2016 ne putem astepta doar la includerea unui port USB-C in detrimentul altora si la o imbunatatire a performantelor generale. Compania Apple intentioneaza deasemenea sa renunte la modelul de 11 inch al MacBook Air pentru a pastra in vanzare MacBook 12 inch.

Desi nu exista zvonuri in acest sens, Apple ar putea lansa si o versiune actualizata a iMac, cei din Cupertino pregatind un procesor ceva mai performant, dar si placi grafice AMD cu performante superioare. In final, exista posibilitatea ca un nou ecran extern Thunderbolt 5K sa fie lansat, el urmand a avea o rezolutie de 5120 x 2880 pixeli.

Acestea fiind spuse, asteptam ca Apple sa anunte oficial evenimentul si sa vedem ce va dezvalui compania americana prin invitatia pentru el.

conferinta-apple-27-octombrie