iOS 9.3.5 si iOS 10.0.1 nu mai pot fi instalate

Daca pana ieri v-ati bucurat de posibilitatea de a mai instala iOS 9.3.5 si iOS 10.0.1 pe iPhone, iPad sau iPod Touch, ei bine noaptea trecuta compania Apple a blocat semnarea acestor versiuni. Cei din Cupertino au decis intr-un final sa nu mai permita instalarea acestor doua versiuni ale sistemului de operare, cea dintai fiind lansata cu mai bine de 2 luni in urma.

Practic, incepand de astazi Apple nu mai semneaza SHSH-uri pentru iOS 9.3.5 si iOS 10.0.1, iar asta inseamna ca nu veti mai putea folosi iTunes pentru a le instala. Daca inca folositi una dintre cele doua versiuni, va veti putea bucura in continuare de ea, dar nu veti mai putea face restore la ea sub nicio forma in viitorul apropiat sau indepartat.

Compania Apple are obiceiul de a sista semnarea SHSH-urilor pentru o versiune veche a iOS la aproximativ 2 saptamani dupa ce lanseaza o versiune mai noua. In cazul iOS 9.3.5 si iOS 10.0.1 lucrurile au stat diferit, iar Apple le-a mentinut in semnare pentru o perioada mult mai lunga de timp, pentru a le permite oamenilor sa revina la iOS 9 daca vor.

In cazul in care va intrebati, atat semnarea SHSH-urilor pentru iOS 10, cat si pentru iOS 10.0.1 a fost oprita, deci in total vorbim despre 3 versiuni ale iOS care nu mai pot fi instalate. Era de asteptat ca acest lucru sa se intample, unii credeau ca se va intampla inca de acum cateva saptamani, insa schimbarea a venit si este una permanenta.

ios-9-3-5-ios-10-0-1-instalare-oprita

6 COMENTARII