iOS are o tastatura utilizabila cu o singura mana

iOS are o tastatura secreta pentru iPhone care permite folosirea sa cu o singura mana pentru a scrie orice fel de texte in aplicatii.

Desi nu a lansat-o oficial, compania Apple dezvolta de ceva vreme o modificare pentru tastatura virtuala a iOS care permite folosirea sa cu o singura mana. In imaginea de mai jos puteti vedea tastatura care exista inca din momentul lansarii iOS 8, ea permitand scrierea cu o singura mana in timp ce avem acces la o varietate de taste virtuale.

Accesarea acestei tastaturi se face printr-un swipe lateral, iar dupa cum puteti vedea ea a fost gandita pentru a fi folosita cu mana stanga, sau cu mana dreapta. Activand acest modul, utilizatorii au o serie de butoane speciale care permit copierea, lipirea sau taierea de texte, ele fiind vizibile doar in cazul folosirii tastaturii in modul landscape.

Tastatura a fost descoperita pentru prima oara in momentul in care iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lansate, insa ea nu a fost activata pana acum de catre Apple. Nici in momentul de fata nu putem activa tastatura, decat prin intermediul Xcode, compania Apple neparand a fi dispusa sa activeze acest modul pentru utilizatorii sai.

Desi cei de la Apple dezvolta aceasta tastatura de ceva vreme, intre timp in AppStore au aparut alte tastaturi care ne permit sa le folosim cu o singura mana fara probleme. Apple cel mai probabil nu ne va oferi acest sistem pentru tastatura virtuala a terminalelor noastre, insa chiar si fara ea, putem folosi alte aplicatii gratuite care ofera functionalitate similara.

UPDATE: Daca ai jailbreak, atunci poti activa aceasta tastatura folosind un nou tweak al Cydia numit OneHanded, el putand fi instalat urmand acest link.

ios-tastatura-singura-mana-iphone