Documentul stiintific scris folosind QuickType al iPhone

Aparent, un profesor al unei universitati din Noua Zeelanda s-a gandit sa testeze sistemul QuickType al iOS pentru a vedea daca el este suficient de bun pentru a scrie documente lungi. Pornind de la cuvintele atomic si nuclear, profesorul a scris ceea ce numeste el a fi o lucrare stiintifica, totul doar in baza cuvintelor sugerate de catre iOS.

Sistemul QuickType sugereaza cuvinte pe care sa le scriem in conversatii, in baza a ceea ce am scris anterior, iar profesorul s-a folosit de acest sistem pentru a scrie intregul document. El a scris documentul aparent pentru a vedea daca poate obtine cu ajutorul sau accesul la o conferinta stiintifica la care puteai participa doar daca ai un document de acest gen.

Folosindu-se de functia QuickType a iOS, el a scris un document al carui continut nu prea are logica, insa adaugand cateva imagini si o serie de informatii aparent credibile, el a reusit sa obtina accesul la conferinta. Autorul documentului este Iris Pear, o aluzie la Appel Siri, imaginea persoanei fiind cea a femeii care este vocea Siri, ea avand un doctorat de la o universitate care are sediul in campusul Apple.

La 3 ore dupa trimiterea documentului generat aleator, barbatul a fost acceptat pentru a participa la conferintele despre energie nucleara, dar totul cu o lucrare complet inventata si neverificata.