Cancerul poate fi detectat acum folosind iPhone

Un dispozitiv medical revolutionar poate detecta in timp real cancerul folosind un iPhone si probe preluate de la pacienti.

Terminalele iPhone au fost mai tot timpul in linia intai a descoperirilor in domeniul medicinei, iar acum vedem o noua inovatie tehnologica bazata pe iPhone. O echipa de cercetatori ai universitatii din Washington a prezentat recent un laborator portabil care este capabil sa detecteze cancerul aproape instant folosind un terminal iPhone.

Profesorul Lei Li al Universitatii din Washington a coordonat acest proiect, iar conform cercetatorilor, laboratorul mobil este capabil sa analizeze pana la 8 probe diferite simultan. Mai mult decat atat acest laborator medical are o acuratete fara precedent pentru tipul de dispozitiv medical despre care vorbim, iar asta ii ofera o importanta ridicata.

Conform profesorului Lei Li, acest dispozitiv medical este capabil sa detecteze interleukin-6 (IL-6), un biomarker care confirma existenta cancerului la plamani, prostata, ficat, san, dar si celulele epiteliale. Dispozitivul medical foloseste un spectrometru pentru a analiza cantitatea si tipul de chimicale intr-o proba, spectrul de lumina fiind folosit in acest sens.

Cancerul poate fi detectat acum folosind iPhone

iphone-detectare-cancer

Cea mai buna parte a acestui dispozitiv medical, sta in faptul ca el poate fi folosit nu doar in spitalele din lumea intreaga, ci si in diverse alte locatii. Mai exact, clinici din zone indepartate, fara metode de a detecta cancerul, ar putea folosi dispozitive medicale de acest gen pentru a face o detectare cat mai precisa fara probleme.

“With our eight channel spectrometer, we can put eight different samples to do the same test, or one sample in eight different wells to do eight different tests. This increases our device’s efficiency. The spectrometer would be especially useful in clinics and hospitals that have a large number of samples without on-site labs, or for doctors who practice abroad or in remote areas. They can’t carry a whole lab with them. They need a portable and efficient device.”

Desi alte dispozitive similare exista, niciunul dintre ele nu poate verifica pana la 8 probe separate simultan, dar mai mult decat atat, niciunul nu are o acuratete atat de mare. Practic, acest dispozitiv medical aduce o inovatie majora in ceea ce priveste detectarea cancerului, terminalele iPhone ajungand din nou in prim-plan.

Dispozitivul medicam este atat de bun incat desi a fost testat initial cu probe clinice pentru care s-a dovedit existenta canceurlui folosind aparate specializate, el acum este folosit si pe probe noi. Dispozitivul a fost creat pentru a functiona initial cu iPhone 5, insa va fi modificat pentru a functiona cu orice fel de smartphone.

 

iphone-detectare-cancer