Apple va anunta prima scadere a incasarilor in 15 ani

Apple va anunta prima scadere a incasarilor intr-un an fiscal comparativ cu anul fiscal anterior, un record negativ in ultimii 15 ani.

Astazi vom asista la un nou moment istoric pentru compania Apple, insa din pacate vorbim despre unul negativ, deoarece americanii vor anunta prima scadere a incasarilor intr-un an fiscal al ultimilor 15 ani. De trei trimestre fiscale consecutiv compania Apple anunta scaderi ale incasarilor comparativ cu trimestrele record, deci anul 2016 va avea o balanta finala negativa comparativ cu anul 2015.

2015 a fost anul in care compania Apple a inregistrat recordul sau de incasari de pana acum, adica 233 de miliarde de dolari incasari din vanzari. 2016 urmeaza sa fie un an mai slab, cu incasari de “doar” 215 miliarde de dolari, deci o scadere de 18 miliarde de dolari, sau 8%, diferenta fiind mai mare decat incasarile anuale ale foarte multor companii.

In baza acestor performante financiare, compania Apple urmeaza sa anunte prima scadere a incasarilor de la un an fiscal la altul, in ultimii 15 ani. Din 2001 si pana in prezent compania Apple a avut parte doar de crestere in incasari de la un an fiscal la altul, insa 2016 este anul in care aceasta crestere se va opri si Apple inregistreaza o scadere.

Apple va anunta prima scadere a incasarilor in 15 ani

Conform analistilor americani, Apple urmeaza sa anunte incasari de 47 de miliarde de dolari pentru T3 2016, in ciuda lansarii iPhone 7 si a iPhone 7 Plus. Cu aceasta suma se vor atinge cele 215 miliarde de dolari mentionate anterior, iar Apple va avea un nou record negativ anul acesta, primul fiind cel privind scaderea incasarilor intr-un trimestru fiscal comparativ cu cel al anului anterior.

Desi analistii se asteapta ca Apple sa anunte acest record negativ in cursul acestei zile, ei au asteptari foarte mari de la companie in cursul anului 2017. Ei se asteapta ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus sa aiba vanzari foarte bune in cursul anului 2017 si sa ajute Apple sa inregistreze noi recorduri de vanzari, revenind pe drumul “cel bun”.

Acestea fiind spuse, in aceasta seara compania Apple va anunta rezultatele financiare pentru T3 2016.

8 COMENTARII

  1. Stiu ca e off !!!
    Dar nu stiu daca mai tin minte bine!
    A anuntat apple dupa aparitia i7 ca va mai produce i6s doar de 32gb minim ???

  2. Ce treabă are curba lui Gauss aici? Aia exprimă distribuția probabilităților prin teoria numerelor mari, ce legătură are cu scăderea performanței financiare a lui Apple?

  3. eu nu inteleg o chestie, in scadere la incasari, insa ei nu reusesc sa onoreze comenzile in timpi scurti ( sau si asta se ia in calcul ? ) … totusi nu cred ca stau cu produse pe stoc sa se poata spune ca nu se vand .