MacBook Air – noutatile si disparitia seriei

In aceasta seara compania Apple a prezentat MacBook Pro 2016, facand practic primul pas spre scoaterea completa din vanzare a seriei MacBook Air. Desi existau sperante ca seria MacBook Air va fi actualizata, compania Apple a facut in aceasta seara primul pas spre a face uitata aceasta serie de produse vandute de-a lungul anilor.

In loc sa lanseze o versiune actualizata a MacBook Air, compania Apple a lansat un model mai ieftin al MacBook Pro 13 inch, acesta neavand noul Touch Bar sau Touch ID. In schimb, acest model al MacBook Pro 13 inch costa 1500 de dolari, adica mai mult decat un MacBook Air 13 inch, dar beneficiaza de hardware de noua generatie.

MacBook Air 11 inch a fost scos din vanzare si va mai fi oferit spre achizitie doar institutiilor educationale, clientii obisnuiti neputandu-l cumpara. MacBook Air 13 inch este in continuare mentinut in vanzare la pretul de 999 de dolari, insa are hardware vechi si, ca sa fiu sincer, nu-si prea mai merita banii, avand in vedere optiunile existente pe piata.

Practic, Apple da de inteles ca seria MacBook Air este pe cale de disparitie si isi orienteaza clientii spre MacBook Pro 13 inch, daca vor un laptop “ieftin”. Anul viitor Apple va scoate probabil din vanzare MacBook Air si actualul model “ieftin” al MacBook Pro 13 inch va fi vandut la un pret mai mic, dar cu hardware vechi, asa cum obisnuieste Apple.

In concluzie, MacBook Air isi traieste ultimul an din viata.

macbook-air-13-inch-disparitie

7 COMENTARII

  1. MacBook Pro, iPad Pro, cu siguranta in 2017 va urma si iPhone Pro.. tot am auzit niste zvonuri cum ca Apple urmeaza sa lanseze trei modele de iPhone.