Apple permite crearea de coduri promo pentru in-app purchase-uri

La cativa ani dupa ce a lansat in-app purchase-urile pentru aplicatiile din AppStore, compania Apple permite in sfarsit crearea de coduri promotionale pentru ele. Anuntul a fost facut in cursul zilei de ieri de catre americani, iar acum dezvoltatorii le pot oferi gratuit utilizatorilor aplicatiilor anumite in-app purchase-uri disponibile in cadrul lor.

Schimbarea este una foarte buna deoarece le ofera dezvoltatorilor mai multe oportunitati pentru a-si promova aplicatiile in cadrul diverselor website-uri de pe internet. Desigur ca acest nou sistem nu permite crearea nelimitata de coduri promotionale pentru in-app purchase-uri, asa cum se intampla in mod normal si cu orice fel de cod promo pentru aplicatiile obisnuite.

In aceasta idee, dezvoltatorii pot crea doar 100 de coduri promotionale pentru fiecare in-app purchase din fiecare versiune a aplicatiei lansata in AppStore de-a lungul timpului. Un maxim de 1000 de coduri promotionale pot fi generate de catre dezvoltatori o data la 6 luni, deci exista si o perioada in care se reseteaza limita maxima, in cazul in care este atinsa.

Aceasta schimbare este disponibila incepand de astazi pentru toti dezvoltatorii de aplicatii.

“Promo Codes can be requested in the Features section of My Apps. Request up to 100 total promo codes for each platform version or 100 promo codes for each in-app purchase item, with a limit of 1,000 total in-app purchase codes per app every six months (Resetting on January 1 and July 1).”

in-app-purchase-appstore