Jony Ive s-a opus lansarii unui MacBook cu touchscreen

Jony Ive, iconicul designer sef diviziei care produce design-ul produselor Apple, dar si al iOS, s-a opus lansarii unui MacBook care are touchscreen. Informatia a fost dezvaluita in cadrul unui interviu pe care Jony Ive l-a dat pentru o publicatie americana, zilele acestea, insa decizia sa este una veche de cativa ani de zile.

Jony Ive nu a intrat in detalii cu privire la motivele din spatele refuzului de a dezvolta un MacBook cu touchscreen, el dand totusi de inteles ca Apple are o serie de produse interesante in dezvoltare. Zvonuri privind implementarea unui touchscreen in MacBook au aparut inca de acum cativa ani, probabil de cand Jony Ive a luat decizia de a nu dezvolta acest produs.

Separat de Jony Ive, Tim Cook si alti manageri ai companiei Apple au afirmat de-a lungul timpului ca implementarea unui touchscreen in Mac nu este ceva practic ce ei ar putea face. Desi alti competitori ofera asemenea functii pentru produsele lor, compania Apple deocamdata prefera sa ofere alternative prin sisteme precum Touch Bar.

Realitatea este ca indiferent cat ar cere lumea, sau ce ar implementa alti competitori in propriile laptop-uri, compania Apple nu va oferi vreodata functii similare daca nu crede in ele.

“For a bunch of practical reasons. It’s difficult to talk [laughs] without going into a lot of details that puts me starting to talk about things that we are working on. I don’t really want to talk much more about it.”

mac-touchscreen