Noua tehnologie care permite surzilor sa simta cu ajutorul sunetelor

 O noua tehnologie este in curs de dezvoltare in centrul de dezvoltare a neurologului Dr. David Eagleman. Este vorba despre o vesta care foloseste simtul tactil pentru a ajuta surzii sa ” auda ” din nou.

Eagleman, împreuna cu Scott Novich si echipa sa de la Universitatea Rice a dezvoltat aceasta tehnologie, folosind tehnica de substitutie senzoriale. Este tehnica care preia functiile unui organ senzorial deteriorat prin alimentarea de informatii catre un alt canal, de obicei un alt organ senzorial. Acesta este motivul pentru unii oameni orbi sunt capabili de a utiliza “ecolocatia” pentru a “vedea” ce este in jurul lor.

VESTa este echipata cu o serie de motoare care vibreaza atunci cand un microfon preia sunetul din imprejurimile sale.

The sound picked up by the microphone is processed by a micro controller which then translates the data into intricate vibrations that a person could feel. With a bit of getting used to, a person can finally perceive sound through tactile means.

Produsul se alatura unei liste tot mai mare de dispozitive care permit oamenilor sa simta ce se intampla in mediul lor inconjurator in moduri diferite si chiar ajuta pe unii dintre ei sa-si recapete simturile.