iOS 10.2 mentine configurarile aplicatiei Camera

iOS 10.2 are o noua functie numita Mentinere Configurari, Preserve Settings, care pastreaza setarile aplicatiei Camera dupa fiecare folosire.

In iOS 10.2 lansat aseara compania Apple a implementat si o functie pe care o astept de cativa ani pentru aplicatia Camera, insa este bine ca ea a venit oricum. Vorbim despre o functie care se numeste Mentinere Configurari, Preserve Settings, si care are menirea de a tine minte ultimele configurari facute pentru aplicatia Camera folosita de catre noi.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata meniul de setari disponibil in Settings > Photos & Camera > Preserve Settings, Configurari > Poze si Camera > Mentinere Configurari. In principiu, acest nou sistem este gandit pentru a ne permite sa salvam cateva dintre optiunile importante alese de catre noi in timpul folosirii aplicatiei Camera a iOS 10.2.

Mai exact, putem activa amintirea modului de camera folosit pentru a inregistra poze in iOS 10.2, adica daca folosim modul normal, cel panorama, cel video, etc. Putem alege sa ramana activat si ultimul filtru foto folosit pentru inregistrarea pozelor folosindu-ne terminalele, aceasta setare fiind foarte utila pentru a nu il cauta din nou printre cele existente.

In final, putem alege sa fie salvata si setarea folosita pentru Live Photo, adica daca aceasta functie este dezactivata, ea va ramane totdeauna dezactivata de catre noi. In cazul acestei ultime optiuni, cei de la Apple salvau oricum ultima setare facuta de catre noi, asa ca in esenta nu vorbim despre nimic diferit din acest punct de vedere, dar optiunea ramane.

Ca sa fiu sincer, nu stiu de ce Apple a asteptat pana in momentul lansarii iOS 10.2 pentru a oferi aceste optiuni, ele existand in alte smartphone-uri de foarte multi ani de zile.

ios-10-2-mentinere-configurari

6 COMENTARII

  1. Daniel@ Pe langa modul 16:9 , mentinerea HDR-ului ON mi se pare mai important decit prostia asta cu filtre si alte balari .