Apple alege dezvoltatorii ce vor aparea in noua sa emisiune TV

Dupa cum probabil stiti deja, compania Apple intentioneaza sa produca o emisiune TV numita Planet of the Apps, ea avand in centru ecosistemul de aplicatii pentru iOS. Din emisiune vor face parte Jessica Alba, Gwyneth Paltrow si alte vedete, insa separat vom vedea si unii investitori care ar putea alege ideile unor dezvoltatori pentru a le finanta.

Apple le-a cerut celor interesati sa se inscrie printr-o platforma online pentru a participa la emisiune, iar acum a initiat procesul de alegere a celor care vor ajunge in fata camerelor de filmat. Cei care vor fi alesi vor beneficia de expertiza juriului, pana la 100 de dezvoltatori urmand a face parte din emisiunea care va fi transmisa doar online.

Pana acum se stie ca dezvoltatorii ar trebui sa isi prezinte ideile in fata juriului, iar cei interesati de viabilitatea ideii vor decide daca vor investi vreo suma de bani in ea, sau nu. Alte emisiuni TV similare exista deja, insa Planet of the Apps va avea in centru doar aplicatiile pentru iOS, deci nu si idei care nu au legatura directa cu ele.

Investitiile in aplicatii se vor ridica pana la suma de 10 milioane de dolari pe parcursul desfasurarii filmarilor, iar versiunea finala a aplicatiei va fi promovata prin AppStore. Cei selectati au trecut printr-un proces de verificare in 4 pasi, iar in cursul urmatoarelor luni vor merge in Los Angeles, unde se va filma emisiunea, pentru 9 zile de filmare.

Emisiunea Planet of the Apps va fi lansata oficial in 2017, iar teoretic ea ar trebui sa fie distribuita prin Apple Music, sau iTunes Store.

planet-of-the-apps-emisiune