iOS vs Android – cotele de piata in T3 2016

iOS si Andorid au acaparat 99.6% din piata smartphone in T3 2016, dominand fara drept de apel concurenta.

6

T3 2016 nu a fost un trimestru fiscal grozav pentru compania Apple, vanzarile de terminale iPhone scazand fata de aceeasi perioada a anului trecut, asa cum ne si asteptam. Problema este ca vanzarile au scazut atat de mult incat compania Apple a ajuns la o cota de piata mai mica decat cea inregistrata in acelasi trimestru fiscal al anului anterior.

 Conform celor de la IDC, cota de piata a iOS in T3 2016 a atins 12.1%, cu 1.5 procente mai mica decat cea inregistrata in T3 2015. Procentul este extrem de apropiat de cel inregistrat in T3 2014, inaintea lansarii iPhone 6, aparitia acestui smartphone ajugand cota de piata a iOS sa creasca pana aproape de valoarea de 20%.

Din pacate pentru Apple, in ciuda sutelor de milioane de iDevice-uri vandute anual, cota sa de piata va fi cu mult mai mica decat cea a Android, pentru totdeauna. Sistemul de operare al celor de la Google are o cota de piata de 87.5% in momentul de fata, ambele sisteme de operare in sumand 99.6% din piata smartphone.

Avand in vedere ca Apple produce si vinde singura toate terminalele iPhone, iar Android este adoptat de mii de producatori, este cat se poate de logica diferenta. Compania Apple nu si-a propus vreodata sa atinga o cota de piata foarte mare in segmentul smartphone, iar acest lucru este cat se poate de usor de inteles si vazut.

“Android’s leadership of the global smartphone market looks unassailable at the moment. Its low-cost services and user-friendly software remain attractive to hardware makers, operators and consumers worldwide. However, several challenges remain for Google. The Android platform is getting overcrowded with hundreds of manufacturers, few Android device vendors make profits, and Google’s new Pixel range is attacking its own hardware partners that made Android popular in the first place.”

ios-cota-piata