Oamenii navigheaza pe internet de pe mobil mai mult decat de pe PC

Terminalele mobile au depasit PC-urile, pentru prima oara in istoria omenirii, in ceea ce priveste navigarea pe internet.

2016 este anul in care profetiile multor analisti s-au indeplinit, deoarece traficul de internet mobil a depasit traficul de internet facut de pe PC. Puteti vedea in imaginea de ai jos cum a evoluat rata de utilizare a internetului de pe terminale mobile sau calculatoare, primele reusind sa atraga din ce in ce mai multi utilizatori an, dupa an.

In octombrie 2016 a fost atins punctul critic in care traficul de internet generat de catre terminalele mobile l-a depasit pentru prima oara pe cel generat de catre PC-uri. Practic, mult mai multa lume navigheaza pe internet folosind un smartphone decat un PC, iar asta pune in context drumul pe care il urmam in momentul de fata.

Conform imaginii de mai jos, in octombrie 2016, 51.3% dintre cei care au navigat pe internet au folosit un smartphone, in timp ce 48.7 au folosit un PC. Diferenta procentuala intre cele doua medii prin care se acceseaza internetul nu este mare, insa ea pune in evidenta importanta tot mai mare pe care o au website-urile mobile si aplicatiile.

Oamenii navigheaza pe internet de pe mobil mai mult decat de pe PC

Trendul este unul foarte clar si a fost observat inca de acum cativa ani, acest rezultat fiind foarte clar atat pentru producatorii de terminale mobile, cat si pentru webmasteri. Intr-o lume in care internetul mobil este tot mai rapid si mai ieftin, era normal sa ajungem intr-un asemenea punct, iar rata de utilizare va continua sa creasca.

internet-mobil-utilizare-globala

Oamenilor le este mult mai usor sa navigheze pe internet de pe un terminal mobil decat de pe un PC, pentru ca o pot face de oriunde si oricand, fara probleme. Chiar daca spatiul pentru vizualizarea informatiilor este mai mic, usurinta cu care pot fi accesate informatiile la orice ora, ii face pe oameni sa aleaga solutia mobila.

internet-mobil-utilizare-globala-2

Acestea fiind spuse, internetul mobil atrage din ce in ce mai multi utilizatori, iar peste 2 ani, diferenta in rata de utilizare va fi si mai mare decat in prezent.