Apple a brevetat o “casca” pentru realitate virtuala

Apple a brevetat o pereche de ochelari pentru realitate virtuala care sunt superiori tehnologiilor oferite de catre competitori.

Desi presedintele Apple, Tim Cook, pune foarte mare accent pe promovarea realitatii augmentate in ultima perioada, cei din Cupertino au inclusiv proiecte pentru realitate virtuala. Un brevet de inventie ce a fost recent inregistrat celor din Cupertino confirma faptul ca Apple este interesata si de realitatea virtuala, nu doar de cea augmentata.

In imaginea de mai jos vedeti o casca pentru realitate virtuala creata de catre compania Apple, functionalitatea sa fiind similara cu cea oferita de catre altele disponibile pe piata. Practic, ochii utilizatorului sunt complet acoperiti, in fata lor stand ecranul unui smartphone pe care sunt rulate diverse aplicatii cu continut 3D la mini 180 de grade.

Spre deosebire de alte produse din aceeasi categorie, casca pentru realitate virtuala dezvoltata de catre compania Apple are un touchpad, un senzor de proximitate, butoane Home si pentru navigatie, plus o rotita. Apple permite inclusiv focalizarea pe un anumit punct folosind acea rotita, iar prin touchpad si butoane este controlat telefonul fara a il scoate din casca.

Apple a brevetat o casca pentru realitate virtuala

Mai mult decat atat, iPhone-ul ar fi conectat printr-un cablu la casca pentru a fi controlat mai usor, deci vorbim despre o casca mult mai avansata decat ceea ce ofera Samsung sau chiar Google. Casca nu este o casca in sine, ci mai mult o pereche de ochelari, conceptul celor din Cupertino functionand foarte bine chiar si in aceasta forma.

Partea interesanta este ca aceasta pereche de ochelari are inclusiv o pereche de casti pe fiecare brat, astfel ca utilizatorul are parte de o experienta imersiva. In cazul in care se doreste, la acesti ochelari poate fi conectat inclusiv un monitor extern, iar cei de la Apple au gandit inclusiv un chip cu procesor, baterie si alti senzori care sa fie integrati in ochelarii pentru realitate virtuala.

ochelari-realitate-virtuala-apple

Desi ideile celor de la Apple sunt cu mult peste cele ale competitorilor, pana acum nu au existat zvonuri care sa sugereze ca un asemenea produs ar putea fi lansat. Desigur ca asta nu inseamna ca Apple nu l-ar putea lansa pe piata, dar in acest moment nimeni nu stie cand si-ar putea face el aparitia.

ochelari-realitate-virtuala-apple-1

4 COMENTARII