Facebook va pune camera in prim plan pe mobil

In urmatorii ani Facebook va pune accent pe camera si pe video in aplicatia mobila, anuntul fiind facut astazi.

Facebook, cea mai mare retea de socializare, pregateste schimbari majore in perioada urmatoare, presedintele acesteia, Mark Zuckerberg, dezvaluind cateva dintre planurile sale. Conform lui, in urmatorii ani lumea va inceta sa mai comunice folodind simple mesaje text, ci in schimb se va concentra pe crearea de mai mult continut video, care va fi partajat pe retelele de socializare.

In aceasta idee, desi acum Facebook pune accent pe partajarea de texte, in viitor accentul va fi pus pe partajarea de poze, dar in principal de continut video. Facebook a inceput inca de anul trecut sa ne bage pe gat clipuri video prin pornirea lor automata in News Feed, iar in 2017 va face acelasi lucru, dar cu mai multa convingere decat pana acum.

Convingerea lui Zuckerberg ca lumea vrea sa comunice mai mult prin video va aduce noi functii pentru inregistrarea acestui tip de continut direct de pe terminalele mobile. Facebook va promova intens functia video din aplicatie si asa lumea se va obisnui sa faca mai multe clipuri video pe care sa le impartajeasca cu prietenii in viata de zi cu zi.

Nu prea conteaza ca partajarea acestor clipuri video va necesita mai mult trafic de internet mobil, sau ca vizualizarea lor va consuma la fel de mult trafic. Facebook este interesata doar sa faca si mai multi bani de pe urma utilizatorilor obisnuiti, astfel ca in urmatorii ani vom vedea si mai mult continut video in aplicatia mobila a companiei.

“In most social apps today, a text box is still the default way we share. Soon, we believe a camera will be the main way that we share.  It will be easier for people to express themselves in richer ways.”

facebook-video-mobil