Prima Pagina Huawei Huawei: vom intrece Apple in vanzarile smartphone

Huawei: vom intrece Apple in vanzarile smartphone

Huawei vrea sa intreaca Apple in vanzarile de smartphone-uri in urmatorii 2 ani, intrarea pe piata din SUA fiind atuul secret al companiei.

Huawei are un obiectiv extrem de indraznet, mai exact vrea sa depaseasca Apple in vanzarile de smartphone-uri in urmatorii 2 ani de zile. Afirmatia a fost facuta de catre presedintele Huawei, Richard Yu, in cadrul unui interviu acordat in cursul zilei de ieri, iar in baza a ceea ce am vazut in ultimii ani, planul nu este chiar atat de greu de realizat.

In ultimii 2 ani Huawei a urcat pe locul al treilea in topul vanzatorilor de smartphone-uri, iar in 2015 a vandut peste 100 de milioane de terminale inteligente in intreaga lume. Pentru a depasi Apple trebuie sa vanda de peste 2 ori mai multe, insa succesul din anii recenti sugereaza faptul ca Huawei are capacitatea sa faca asta, daca vanzarile iPhone vor continua sa scada.

In T3 2016 diferenta in vanzari dintre Huawei si Apple a fost de 12 milioane de smartphone-uri, adica mai putin de un sfert din ceea ce a vandut Apple si aproape 50% din ceea ce a vandut Huawei. Cu o intrare pe piata din SUA pregatita pentru anul viitor, cei de la Huawei au planuri extrem de mari si sunt sigur ca vor ajunge din urma compania Apple.

Huawei vrea sa intreaca Apple in vanzarile smartphone

Pana acum Huawei a fost intr-un mare dezavantaj din cauza faptului ca nu vinde smartphone-uri in SUA, insa aceasta “problema” va fi rezolvata in 2017. Cu intrarea pe una dintre cele mai mari piete smartphone, cei de la Huawei si-ar putea creste vanzarile anuale de smartphone-uri cu cateva zeci de milioane de unitati in urmatorii ani.

“When we announced four years ago that we wanted to sell phones, people told us we were crazy. When we said we wanted to sell 100 million phones, they told us we were crazy. We are going to take them (Apple) step-by-step, innovation-by-innovation.”

Daca va reusi sa isi faca brand-ul cunoscut in SUA, Huawei va fi o problema foarte mare pentru compania Apple, dar si pentru cei de la Samsung. Este greu de spus cum va lupta Apple cu producatori de acest gen, avand in vedere ca vanzarile iPhone continua sa scada, insa cei din Cupertino au cel mai probabil un plan pregatit.

huawei-smartphone-apple

 • Mihai Matzero

  “Chineji” ingamfati :)))

 • catalin

  Razi tu.. da nu-i rasul tău.

 • iobau

  Degeaba reusesc ei cantitativ. Valoric vor fi sub Apple.

 • Rabi

  Fără îndoială vor reuși. Africa e mare… Asia la fel. Cît despre vînzarea de la Apple la suprapreț… cred că cine spune asta uită ce investiții face fiecare pentru a avea un produs stabil si eficient. Și aș da un singur exemplu. Pentru dezvoltarea anuala a procesorului din iPhone lucrează 1000 de ingineri la Apple. Comparativ… doar cei de la Samsung își mai permit asta. Și ca să faci asta ai nevoie de bani. Cînd vinzi un produs ai și cheltuieli indirecte, îți faci bugete pentru anii următori etc Dacă vinzi produsul gîndind ca în piață că ai luat merele cu un leu și le vinzi cu doi… crăpi. Pentru că din leul rămas de la mere trebuie să platești taraba, șoferul și benzina, telefonul și factura de gunoi. Și bineînțeles să mai mulțumești și acționarii…

 • Svdaa

  Ăștia chiar sunt o problemă pentru apple și samsung, și nu știu de ce dar Viorel are dreptate. Și acum pe buna dreptate chiar își dau interesul sa facă telefoane bune, bravo lor.

 • superdry

  Poti sa ii intreci daca profit faci 3 lei .
  Poti vinde 1 miliard de telefoane ieftine dar degeaba .

 • Claudiu Matenciuc

  Văd că nimeni nu pune problema prețului – Apple are telefon de 3500 RON, Huawei are telefon de 700 RON (luăm P8 și P9 Lite, pentru că acestea se vând foarte mult), având în vedere că până vinde Apple un telefon, Huawei vinde 5. E normal să întreacă Apple la vânzări dar până va ajunge la calitatea Apple, mai este mult, foarte mult.

 • Porcu2d

  Nu au 20 au de la fablet, premium, midrange, entry level, și încă o gamă separată. Deci cam 5 telefoane care să acopere piața.

 • Porcu2d

  Nu are doar lite, evident nu are telefoane care se apropie de prețul apple, au telefoane care le depășesc, ups noul lansat mate porsche design, doar 1300 euro.

 • Mircea Radulescu

  Tot așa au “copiat” și America cu infrastructura, mall-uri, zgarie-nori, etc, dar America a rămas America.

 • Cristi

  Perfect adevarat.

 • Cristi

  Pune mana pe Huawei P9 Plus si pe urma da-ti cu parerea pe aici..

 • Cristi

  Mai bine taceai…

 • cdaryus

  Fraților nu uitați ca voi puteți vorbi la telefon deoarece acele site-uri si celule sunt produse de huawei !

 • Mircea Radulescu

  Între America și China eu aleg America.