Huawei: vom intrece Apple in vanzarile smartphone

Huawei vrea sa intreaca Apple in vanzarile de smartphone-uri in urmatorii 2 ani, intrarea pe piata din SUA fiind atuul secret al companiei.

Huawei are un obiectiv extrem de indraznet, mai exact vrea sa depaseasca Apple in vanzarile de smartphone-uri in urmatorii 2 ani de zile. Afirmatia a fost facuta de catre presedintele Huawei, Richard Yu, in cadrul unui interviu acordat in cursul zilei de ieri, iar in baza a ceea ce am vazut in ultimii ani, planul nu este chiar atat de greu de realizat.

In ultimii 2 ani Huawei a urcat pe locul al treilea in topul vanzatorilor de smartphone-uri, iar in 2015 a vandut peste 100 de milioane de terminale inteligente in intreaga lume. Pentru a depasi Apple trebuie sa vanda de peste 2 ori mai multe, insa succesul din anii recenti sugereaza faptul ca Huawei are capacitatea sa faca asta, daca vanzarile iPhone vor continua sa scada.

In T3 2016 diferenta in vanzari dintre Huawei si Apple a fost de 12 milioane de smartphone-uri, adica mai putin de un sfert din ceea ce a vandut Apple si aproape 50% din ceea ce a vandut Huawei. Cu o intrare pe piata din SUA pregatita pentru anul viitor, cei de la Huawei au planuri extrem de mari si sunt sigur ca vor ajunge din urma compania Apple.

Huawei vrea sa intreaca Apple in vanzarile smartphone

Pana acum Huawei a fost intr-un mare dezavantaj din cauza faptului ca nu vinde smartphone-uri in SUA, insa aceasta “problema” va fi rezolvata in 2017. Cu intrarea pe una dintre cele mai mari piete smartphone, cei de la Huawei si-ar putea creste vanzarile anuale de smartphone-uri cu cateva zeci de milioane de unitati in urmatorii ani.

“When we announced four years ago that we wanted to sell phones, people told us we were crazy. When we said we wanted to sell 100 million phones, they told us we were crazy. We are going to take them (Apple) step-by-step, innovation-by-innovation.”

Daca va reusi sa isi faca brand-ul cunoscut in SUA, Huawei va fi o problema foarte mare pentru compania Apple, dar si pentru cei de la Samsung. Este greu de spus cum va lupta Apple cu producatori de acest gen, avand in vedere ca vanzarile iPhone continua sa scada, insa cei din Cupertino au cel mai probabil un plan pregatit.

huawei-smartphone-apple