iOS 10.2 si tvOS au noua functie Single sign-on

Anuntata inca din luna septembrie, noua functie single sign-on a iOS 10.2 si tvOS 10.1 a fost in sfarsit activata de catre compania Apple pentru utilizatorii Apple TV 4 si cei de iDevice-uri. Vorbim despre o functie care le permite utilizatorilor sa se logheze in multiple aplicatii cu continut multimedia pentru TV folosind acelasi abonament TV pe care il au in SUA.

In momentul de fata, utilizatorii iOS 10.2 si tvOS 10.1 se pot loga cu single sign-on in aplicatiile Dish, GVTC Communcations, Hotwire si Sling TV. Practic, utilizatorul isi introduce datele abonamentului TV de cablu in iOS, iar de fiecare data cand deschide o aplicatie care functioneaza in baza sa, este logat automat in aplicatie fara a mai reintroduce manual datele de logare.

Desigur ca acest sistem este extrem de util pentru extrem de multa lume, insa dupa cum v-am spus si mai sus, el este disponibil numai in SUA in momentul de fata. Avand in vedere ca acolo exista foarte multe aplicatii cu continut multimedia pentru TV care functioneaza in baza unor abonamente ale unor companii ce furnizeaza servicii TV prin cablu, era normal ca sistem single sign-on sa fie lansat in SUA.

In Romania functia este complet inutila daca nu aveti pe cineva in SUA cu un abonament la o companie ce furnizeaza servicii de televiziune prin cablu si va poate oferi acces la diverse aplicatii. Nu cred ca in Romania vom beneficia vreodata de acest sistem single sign-on al companiei Apple, asa ca n-as fi prea suparat pentru ca nu il puteti folosi.

“For the first time, customers in the US will have a simplified way of enjoying pay-TV video channels by using single sign-on. Starting this fall, users only have to sign in once on Apple TV to enjoy immediate access to their favorite video channels that are included as part of their pay-TV subscription.”

single-sign-on-ios-10-2-tvos-10-1

single-sign-on-ios-10-2-tvos-10-1-1