Voice Control dispare din iPhone incepand cu iOS 10.2

Va spuneam ieri ca primele dovezi privind implementarea Siri in romana in iPhone exista in iOS 10.2, compania Apple dand pentru prima oara de inteles ca va face acest pas. Dovada lansarii Siri in romana pentru iPhone si iPad vine cu o schimbare pe care multa lume o astepta de ani de zile si nu a inteles de ce nu a fost facuta de Apple pana acum.

Mai exact, Voice Control a disparut complet din iOS 10.2, cel putin pe iPhone 7 Plus, iar daca aveti Siri dezactivati si apasati indelung butonul Home, veti vedea un mesaj care va recomanda sa-l activati. Pana in iOS 10.2, apasarea indelunga a acelui buton, cand Siri era dezactivat, activa sistemul Voice Control disponibil inca din primele versiuni ale iOS.

Pentru cei dintre voi care nu stiu, sistemul Voice Control este o versiune rudimentara a Siri, el permitandu-ne as controlam iDevice-urile folosind comenzi vocale. Vorbim despre comenzi simple precum redarea de muzica, sau apelarea anumitor contacte, totul fiind extrem de simplu si inutil, avnad in vedere ca Siri exista de ani si ani de zile in iOS.

Voice Control dispare din iPhone incepand cu iOS 10.2

Tot ceea ce face Voice Control, Siri poate sa faca mai bine, iar acel sistem vechi oricum nu avea suport pentru limba romana, deci utilizarea sa in locul Siri chiar nu avea sens. Incepand cu iOS 10.2, compania Apple a inteles ca Voice Control nu-si mai are rostul, asa ca de acum Siri va intra in prim-plan, probabil si cu suport in romana, in curand.

Aceasta schimbare sugereaza faptul ca Siri este suficient de matur pentru a putea functiona fara probleme cand vine vorba despre controlul terminalelor noastre folosind comenzi vocale. Acelasi lucru putea fis pus si acum 1 an de zile, insa cei de la Apple au asteptat mult pentru a fi siguri ca nu dau gres in alegerile facute.

N-as putea sa va spun cat va dura pana cand Siri in romana va fi lansat oficial de catre compania Apple, insa probabil nu va trece foarte mult pana cand acest lucru se va intampla.

siri-romana-ios-10-2-iphone