Prima Pagina Apple Voice Control dispare din iPhone incepand cu iOS 10.2

Voice Control dispare din iPhone incepand cu iOS 10.2

Va spuneam ieri ca primele dovezi privind implementarea Siri in romana in iPhone exista in iOS 10.2, compania Apple dand pentru prima oara de inteles ca va face acest pas. Dovada lansarii Siri in romana pentru iPhone si iPad vine cu o schimbare pe care multa lume o astepta de ani de zile si nu a inteles de ce nu a fost facuta de Apple pana acum.

Mai exact, Voice Control a disparut complet din iOS 10.2, cel putin pe iPhone 7 Plus, iar daca aveti Siri dezactivati si apasati indelung butonul Home, veti vedea un mesaj care va recomanda sa-l activati. Pana in iOS 10.2, apasarea indelunga a acelui buton, cand Siri era dezactivat, activa sistemul Voice Control disponibil inca din primele versiuni ale iOS.

Pentru cei dintre voi care nu stiu, sistemul Voice Control este o versiune rudimentara a Siri, el permitandu-ne as controlam iDevice-urile folosind comenzi vocale. Vorbim despre comenzi simple precum redarea de muzica, sau apelarea anumitor contacte, totul fiind extrem de simplu si inutil, avnad in vedere ca Siri exista de ani si ani de zile in iOS.

Voice Control dispare din iPhone incepand cu iOS 10.2

Tot ceea ce face Voice Control, Siri poate sa faca mai bine, iar acel sistem vechi oricum nu avea suport pentru limba romana, deci utilizarea sa in locul Siri chiar nu avea sens. Incepand cu iOS 10.2, compania Apple a inteles ca Voice Control nu-si mai are rostul, asa ca de acum Siri va intra in prim-plan, probabil si cu suport in romana, in curand.

Aceasta schimbare sugereaza faptul ca Siri este suficient de matur pentru a putea functiona fara probleme cand vine vorba despre controlul terminalelor noastre folosind comenzi vocale. Acelasi lucru putea fis pus si acum 1 an de zile, insa cei de la Apple au asteptat mult pentru a fi siguri ca nu dau gres in alegerile facute.

N-as putea sa va spun cat va dura pana cand Siri in romana va fi lansat oficial de catre compania Apple, insa probabil nu va trece foarte mult pana cand acest lucru se va intampla.

siri-romana-ios-10-2-iphone

 • alexd

  Thanks God 🙏🏻

 • Alin Mihai

  Cand se lanseaza ios 10.2?

 • Probabil anul acesta.

 • Ionut

  am o prbl cu Siri… functioneaza doar la casti.. are cineva vre-un sfat..?!?

 • Mihai

  Pare sa fie la fel ca la watch, in zona de sms, unde Siri(banuiesc) iti recunoaste voce si scrie mesajele tip sms impecabil, in limba romana. Sa vezi de aici in colo ras, nu tu call baby ci sun-o pe Marcicuta de la etajul 1.

 • Chatagra

  Mda – singura problema e ca Siri nu functioneaza offline..

 • Adrian

  Posibil sa ai probleme cu microfonul frontal. Incearca sa filmezi ceva cu camera frontala si vezi daca ai inregistreaza vreun sunet.

 • Inca 😉 Eliminand tot Voice Control, Apple elibereaza cateva sute de MB de spatiu pe care-l poate ocupa cu fisiere care sa-i permita lui Siri sa mearga offline.

 • Srb Srb

  Mai exista lume offline? Inafara de Africa etc?!

 • Rabi

  Da, există lume offline. Cînd mergi în țări din afara UE unde te taxeaza operatorul din Romania de parca ai merge pe Marte, sau pe mare unde te conectezi in reteaua stricta a unui vas de craziera de exmplu… si unde atit convorbirile cit si telefonia se taxeaza la preturi de iesire prin satelit.

 • Ionut

  am incercat video si reportofon.., ambele inregistreaza cu sunet.. doar la siri am probleme. Cand apas pe buton sa activez siri la 1 sec deja imi zice “Sorry, I didn’t get that”…🤔 IOS 10.1.1 iphone 6S, si la 10.1 aveam aceeasi prbl..

 • Frank23alex

  @ionut, si eu am avut problema aceasta la iOs 10.1

 • Cortana

  Vezi ca i-am aruncat nasul în aer lui 0 ieri. Ți-a spus?

 • Mihai

  Normal ca exista offline. De exemplu la munte. Mai iesi si tu din casa…

 • Srb Srb

  Da eu la munte am 3g wtf cred ca tu nu iesi din casa. Pana si in bora bora mai ai net. Daca tot incerci sa te prefaci destept fii sigur ca raspunsul nu te tradeaza

 • Mihai

  Nu inteleg de ce te ataci. Esti nevrotic? Daca tu ai net la munte inseamna ca nu ai fost la munte :-))) Ia una de aici: in Retezat, zona Bucura nu ai net decat in saua Pelegii. Si pot sa-ti mai dau exemple pana te deprim. Soarece de biblioteca ce se crede marmota :-)))

 • Srb Srb

  cine a zis ca ma atac? eu nu ma pot ataca pe internet…pt mine nu exista emotii sau ce stari mai aveti voi pe aici…tati la retezat acolo nu stai sa vorbesti cu SIRI. Decat obsedatii vorbesc cu SIRI pe acolo…restul se duc sa faca poze sau mai bine sa admire cu ochii proprii privelistea…deci dai niste exemple de copil obsedat

 • Srb Srb

  chiar asa sa nu ai prieteni cu care sa vorbesti….e trist omule sa te gandesti la SIRI in locatiile date de tine

 • Mihai

  Nu ma intereseaza ca vorbesti tu cu SIRI sau cu marmotele. La munte sunt zone fara acoperire! Intelegi? Deci faza ca tu ai net la munte este o inchipuire. Sau ala nu e munte unde ai fost tu si ai avut net, o fi vreun deal. 🙂

 • Srb Srb

  asa si in africa sunt zone fara net…despre ce vorbim…ideea este ca daca nu esti un salbatic ai cam peste tot net (bine asta in caz ca ai abonament de la vodafone/orange). Zonele importante au net, daca Predeal de ex este deal pt tine, te inseli este cea mai inalta statiune si am 4g acolo chiar. La cota 1400 ai si 3g

 • Mihai

  Esti simpatic. Serios. Predeal nu este deal ci este pre-deal. Nicidecum munte. Asa cum prescolar este pre-scolar nu scolar. Si cu atat mai putin student.
  Muntele e zona care face diferenta dintre barbati si baieti. Vede-te-as pe Custura Saratii :-))) Tot viteaz, tot viteaz? Sa ne trimiti o poza :-)))

 • Srb Srb

  deci predeal nu este considerata o zona turistica montana….am ajuns sa vorbesc cu orice copilas…muntele e zona care face diferenta dintre barbati si baieti….slaba rau replica lipsita de empatie

 • Mihai

  Despre ce empatie vorbesti? Cum adica ‘replica lipsita de empatie’? Ti se pare ca replica a fost prea dura? Te-a durut atat de rau incat te plangi ca nu am empatie? Tu intelegi defapt termenul sau doar iti place cum suna?
  Eu zic sa o lasam balta ca e evident ca nu jucam in aceeasi liga 😉

 • Ionut Tomulescu

  Exista Voice Control. Setari-> General ->Accesibilitate -> Home Button :). Daca optiunea e setata pe Siri si dezactivezi Siri, cand apesi pe butonul Home iti apare optiunea de a activa Siri.