Siri in limba romana pentru iPhone exista in iOS 10.2

Siri in romana ar putea fi lansat in curand, iOS 10.2 avand primele dovezi ale implementarii suportului pe iPhone, iPad si iPod Touch.

Siri cu suport pentru limba romana este promovat de catre compania Apple pentru iPhone si iPad in iOS 10.2, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos. Aceasta este prima oara cand compania Apple afiseaza texte in limba romana pentru Siri in iOS pe iPhone sau iPad, in vara fiind descoperite unele disponibile pentru sistemul de operare macOS.

Am presupus atunci ca vom vedea Siri in limba romana in versiunea finala a macOS Sierra, insa acest lucru nu s-a intamplat, iar acum Apple recidiveaza. In iOS 10.2 cei de la Apple ofera explicatii in limba romana pentru functionalitatea pe care o ofera Siri pe iPhone, iPad sau iPod Touch, insa deocamdata nu exista si vreo alta interfata in limba romana.

Accesarea acestui meniu este posibila atunci cand Siri nu este activat, iar marea schimbare a celor de la Apple are la baza faptul ca acum Voice Control a disparut complet. Da, ati citit bine, in iOS 10.2 nu mai exista sistemul Voice Control al companiei Apple, iar cand apasati indelung butonul Home al iPhone veti vedea mesajul de mai jos pentru promovarea Siri.

Siri in romana disponibil partial in iOS 10.2 pe iPhone si iPad

siri-romana-ios-10-2-iphoneStiu ca foarte multi dintre voi asteptati Siri in limba romana pe iPhone si iPad de foarte multa vreme, iar compania Apple pare sa fie pregatita pentru a ni-l oferi. Chiar daca deocamdata avem doar un mesaj de promovare al asistentului, exista sanse ca in viitorul nu foarte indepartat Siri in limba romana sa fie lansat oficial pentru noi.

N-as vrea sa ma hazardez si sa spun ca iOS 10.2 ne va aduce oficial Siri in limba romana, deoarece exista posibilitatea ca mesajul acesta sa fie doar unul informativ si nimic mai mult. Totusi, aceasta este prima oara cand compania Apple ofera texte de acest gen in limba romana pentru Siri, iar asta ne da de inteles ca vom putea folosiri Siri inlimba romana in viitorul nu foarte indepartat.

“Siri va poate ajuta sa realizati actiuni prin simple solicitari verbale. Puteti efectua apeluri, trimite mesaje, trimite bani sau chiar sa solicitati o cursa din aplicatiile favorite. Pentru a utiliza Siri, tineti apasat butonul principal sau spuneti “Hey Siri” in orice moment.”

Pana in prezent Apple nu a oferit vreo posibila data privind lansarea suportului Siri in limba romana si din pacate asistentul nici nu recunoaste cuvinte in limba romana. Desigur ca asta nu inseamna ca Apple nu vrea sa ofere suport pentru Siri in romana, dar va trebui sa mai asteptam pana cand ne vom putea bucura de o asemenea functionalitate.