Apple le returneaza clientilor banii cheltuiti pe adaptoarele MacBook Pro

Vineri compania Apple a anuntat ca reduce temporar preturile adaptoarelor pentru MacBook Pro in ideea de a isi linisti clientii suparati din cauza faptului ca noile laptop-uri nu au porturi USB-A. Decizia celor de la Apple a fost luata in urma unei presiuni foarte mari aplicate in presa si pe retelele de socializare, aceasta fiind o premiera pentru cei din Cupertino.

In ciuda acestui lucru, Apple a redus simtitor preturile adaptoarelor pentru MacBook Pro, iar acum a inceput sa le returneze banii celor care le-au cumparat deja. Ar fi fost incorect ca Apple sa perceapa in continuare pret intreg pentru adaptoarele cumaprate deja si un pret mai mic pentru cei care le cumpara de vineri incolo, asa ca toti clientii initiali au inceput sa isi primeasca banii inapoi.

Toata aceasta situatie a demonstrat, daca mai era nevoie, ca lumea nu este deocamdata pregatita sa faca trecerea de la USB-A la USB-C. Apple incearca sa forteze acest lucru, insa o face intr-un mod extrem de prost, fortand clientii care cheltuie 1500 de dolari pe un laptop, sa cheltuie alte cateva sute de dolari pe adaptoare de care in mod normal nu ar avea nevoie.

Tim Cook si managerii lui au gandit foarte prost aceasta eliminare complet a porturilor USB-A din noul MacBook Pro, mai ales ca utilizatorii nici nu pot conecta un iPhone fara adaptor, situatia in sine fiind extraordinar de penibila si stupida.

“Thank you for your recent Apple Online Store purchase.

Apple recently lowered the price of the USB-C to Lightning Cable (1m) you ordered. We are pleased to inform you that we will provide you with a credit for the difference between the price you paid and the new, lower price.

Apple”