iPhone 8 are ecran OLED, Apple confirma oficial

iPhone 8 va avea ecran OLED, compania Apple confirmand acest lucru intr-o declaratie financiara depusa la autoritatile americane.

19

iPhone 8 cu ecran OLED va fi lansat de catre compania Apple in 2017, conform unor informatii furnizate chiar de catre americani prin intermediul documentelor depuse la autoritatile americane. Conform unei analize facute pentru documentatia financiara depusa de catre Apple la autoritati, cei din Cupertino fac investitii masive in achizitia de ecrane OLEd.

Mai exact, Apple va cumpara ecrane OLED in valoare de 4 miliarde de dolari de la Samsung in urmatorul an, iar aici vorbim in mod clar despre ecrane pentru iPhone 8. Desi Apple foloseste ecrane OLED in Apple Watch si Touch Bar din MacBook Pro, pentru niciunul dintre produse nu sunt necesar achizitii in cantitati atat de mari in urmatorul an.

Samsung este cel mai mare producator de ecrane OLED, iar pa acum au existat multe zvonuri care au sugerat faptul ca Apple va cumpara componente de la coreeni. Pentru iPhone 8 acest lucru pare sigur, iar Samsung ar putea fi doar unul dintre furnizorii alesi de catre compania Apple pentru a fabrica viitorul model de iPhone in cursul anului 2017.

iPhone 8 are ecran OLED, Apple confirma oficial

Informatiile au fost descoperite de catre cei de la J.P. Morgan, deci vorbim despre informatii care au sustinere in baza reputatiei analistilor acestei intitutii financiare. Avand in vedere numeroasele zvonuri privind implementarea unui ecran OLED in iPhone 8, acum avem si o prima confirmare oficiala, direct de la compania Apple.

Era de asteptat ca Apple sa faca trecerea la ecrane OLED incepand cu iPhone 8, iar cele 4 miliarde de dolari alocate pentru aceste achizitii de la Samsung in urmatorul an vor fi doar o parte din total. Apple va cumpara, cel mai probabil, ecrane OLED si de la competitorii Samsung pentru a putea fabrica suficient de multe terminale iphone pentru a acoperi cererea de pe pietele globale.

In urmatoarele luni vom vedea tot mai multe confirmari ale faptului ca Apple va folosi ecrane OLED in iPhone 8, prima dintre ele venind chiar de la presedintele Sharp, companie detinuta de catre Foxconn, cea care asambleaza majoritatea terminalelor iPhone.

iphone-8-oled-apple-confirmat