iPhone 8 are ecran OLED, Apple confirma oficial

iPhone 8 va avea ecran OLED, compania Apple confirmand acest lucru intr-o declaratie financiara depusa la autoritatile americane.

iPhone 8 cu ecran OLED va fi lansat de catre compania Apple in 2017, conform unor informatii furnizate chiar de catre americani prin intermediul documentelor depuse la autoritatile americane. Conform unei analize facute pentru documentatia financiara depusa de catre Apple la autoritati, cei din Cupertino fac investitii masive in achizitia de ecrane OLEd.

Mai exact, Apple va cumpara ecrane OLED in valoare de 4 miliarde de dolari de la Samsung in urmatorul an, iar aici vorbim in mod clar despre ecrane pentru iPhone 8. Desi Apple foloseste ecrane OLED in Apple Watch si Touch Bar din MacBook Pro, pentru niciunul dintre produse nu sunt necesar achizitii in cantitati atat de mari in urmatorul an.

Samsung este cel mai mare producator de ecrane OLED, iar pa acum au existat multe zvonuri care au sugerat faptul ca Apple va cumpara componente de la coreeni. Pentru iPhone 8 acest lucru pare sigur, iar Samsung ar putea fi doar unul dintre furnizorii alesi de catre compania Apple pentru a fabrica viitorul model de iPhone in cursul anului 2017.

iPhone 8 are ecran OLED, Apple confirma oficial

Informatiile au fost descoperite de catre cei de la J.P. Morgan, deci vorbim despre informatii care au sustinere in baza reputatiei analistilor acestei intitutii financiare. Avand in vedere numeroasele zvonuri privind implementarea unui ecran OLED in iPhone 8, acum avem si o prima confirmare oficiala, direct de la compania Apple.

Era de asteptat ca Apple sa faca trecerea la ecrane OLED incepand cu iPhone 8, iar cele 4 miliarde de dolari alocate pentru aceste achizitii de la Samsung in urmatorul an vor fi doar o parte din total. Apple va cumpara, cel mai probabil, ecrane OLED si de la competitorii Samsung pentru a putea fabrica suficient de multe terminale iphone pentru a acoperi cererea de pe pietele globale.

In urmatoarele luni vom vedea tot mai multe confirmari ale faptului ca Apple va folosi ecrane OLED in iPhone 8, prima dintre ele venind chiar de la presedintele Sharp, companie detinuta de catre Foxconn, cea care asambleaza majoritatea terminalelor iPhone.

iphone-8-oled-apple-confirmat

19 COMENTARII

  1. Apple cred că vrea să spună Amoled nu Oled , pentru că Amoled este superior Oled din toate punctele de vedere
    Unii cred că Oled , Amoled sunt acelaș lucru , la fel cum Amoled si Super Amoled sunt acelaș lucru ……nimic mai greșit
    În realitate tehnologiile diferă foarte mult
    1. Oled (passive matrix)
    2. Amoled (active matrix)
    3. Super Amoled (active matrix diamond pixel technology)

  2. nu trebuie sa fi fan, trebuie decat sa-ti permiti sa-ti cumperi ceea ce doresti, fie ca e Note 8-9, fie ca e iPhone 8-8s

  3. De fapt ecranele Amoled sunt tot ecrane Oled, dar mai avansate. Iar super amoled este denumirea comerciala folosita de samsung pentru ecrane amoled. Dar toate sunt in esenta ecranee Oled. Este exact ca in cazul IPS-ului cand vorbim de LCD. IPS-ul este tot ecran LCD dar mult mai avansat

  4. Ce să facă? Căști audio, dar măcar erau cele mai avansate din lume 🙂
    Fără companii inovatoare în domeniul tehnologiei informației, precum Samsung, Huawei, Nokia, Ericsson, etc, iPhone nici nu ar fi existat. IPhone folosește tehnologiile esențiale pentru funcționarea unui smartphone, fără să fi contribuit la dezvoltarea lor.

  5. Poti sa știi că vor fi sub Samsung , pentru că Samsung nu o să le vândă display ul lor high end , iar Apple nu are o tehnologie proprietara să îmbunătățească Amoled , cum se întâmplă la Samsung

  6. Tu ai găsit când ai scris comentariul? Nu cred
    Unii sunt paraleli cu tehnologia , comentează strict aberații , cum faci tu acum
    NOTE 7 are la ora actuală cel mai bun display , ce se întâmplă dacă Samsung produce ecrane Amoled pentru iphone ? O să crape iphone?
    Omule tu gândești putin?
    Iphone a avut cele mai mare probleme cu ecranul : gate , ghosting, 3 generații ecrane galbene , spre deosebire de Samsung