Smartphone-urile cu cele mai rapide camere

Daca vreodata v-ati intrebat care dintre smartphone-urile existente in lumea intreaga au cea mai rapida camera, ei bine iata ca mai jos aveti un tabel care va ajuta sa aflati. Vorbim despre o comparatie a timpului necesar pentru a deschide aplicatia Camera, a focaliza, a face poza si a o salva in libraria foto/video a terminalelor utilizatorilor.

Google Pixel este cel mai rapid din acest punct de vedere, noul smartphone Google inregistrand si salvand o poza in doar 1.1 secunde, un timp foarte mic. La o distanta infima in spatele sau se afla iPhone 7, terminalul celor de la Apple avand nevoie de 1.13 secunde pentru a indeplini aceeasi functie, diferenta nefiind sesizabila vreodata.

De la iPhone 7 sarim la Motorola Moto Z Droid Edition, in acest caz timpul crescand la 1.3 secunde, unul foarte mic pentru a face o poza. In urma sa regasim iPhone 7 Plus cu un timp de 1.33 secunde, iar aici diferenta este deasemenea insesizabila vreodata de catre utilizator in utilizarea zilnica a propriului smartphone.

In spatele iPhone 7 Plus avem terminale precum Samsung Galaxy S7/Edge, sau LG V20, ele avand nevoie de 1.5 secunde pentru a face o poza si a o salva. De aici incolo timpul necesar pentru a inregistra o poza continua sa creasca, ajungand la 2.6 secunde in cazul Xiaomi Mi 5, semn ca acest smartphone nu este optimizat pentru asa ceva.

In concluzie, Google si Apple sunt singurele companii care au optimizat aplicatiile Camera native ale sistemului de operare si senzorii de imagine pentru a permite inregistrarea rapida de poze.

smartphone-camera-rapida