Google Chrome – 2 miliarde de instalari in 6 ani

Google Chrome a inregistrat peste 2 miliarde de instalari in 6 ani pe terminalele mobile sau calculatoarele din intreaga lume.

Google Chrome este cel mai popular browser de pe planeta, atat pentru terminalele mobile, cat si pentru calculatoare, 2 miliarde de persoane instaland browserul. Informatia vine de la compania Google, care sustine ca 2 miliarde de instalari au fost facute din septembrie 2008 si pana in prezent, deci in 6 ani Google Chrome a atras echivalentul unei treimi din populatia planetei.

Vorbim despre 2 miliarde de instalari facute pentru Google Chrome si nu despre 2 miliarde de persoane care folosesc browserul in fiecare zi, diferenta fiind una mare. Google nu spune cate persoane folosesc Google Chrome in fiecare zi, insa cifra este cu siguranta una foarte mare, avand in vedere numarul foarte mare de instalari de pana acum.

Vorbim despre o premiera pentru compania Google deoarece browserul Google Chrome este primul produs al celor din Mountain View cu atat de multe instalari. Google Chrome are peste 1 miliard de utilizatori activi de pe terminale mobile, dar asta inca din luna aprilie, asa ca probabil cifra de 2 miliarde de utilizatori totali nu va fi atinsa foarte tarziu.

Google Chrome are o cota din piata din ce in ce mai pare in segmentul browserelor, Internet Explorer fiind marele pierzator, cei de la Microsoft nereusind sa-si convinga utilizatorii sa-i foloseasca programul. Acestea fiind spuse, Google Chrome este cel mai popular browser de pe planeta, fie ca vorbim despre terminale mobile sau calculatoare clasice.

“I wanted to make this point that there are a lot of Chrome browsers out there. What’s exciting about this to you all is that when you think about building for the web, there’ a lot of browsers out there that implement the latest web standards — that implement the latest and greatest web features.”

google-chrome-instalari