Prima Pagina MacBook Pro Noul MacBook Pro cu Touch Bar nu are autonomie grozava

Noul MacBook Pro cu Touch Bar nu are autonomie grozava

Compania Apple sustine ca noul MacBook Pro cu Touch Bar ofera o autonomie a bateriei de pana la 10 ore in utilizarea obisnuita a clientilor sai. In testele facute pentru primele review MacBook Pro cu Touch Bar, jurnalistii au descoperit ca autonomia reala a noilor laptop-uri este cu mult mai mica decat cea promisa de catre Apple, de fapt injumatatita.

Testele sintetice au confirmat autonomia promisa de catre compania Apple, insa testele facute in utilizarea zilnica au demonstrat ca autonomia este mult mai mica. Un MacBook Pro 13 inch cu Touch Bar poate oferi pana la 7.5 ore de autonomie in folosirea obisnuita, deci cu aproximativ 25% mai putin decat ceea ce promite compania Apple pentru produs.

Un MacBook Pro 15 inch cu Touch Bar poate oferi aproape 8 ore de autonomie, mult mai aproape de cele 10 ore pe care compania Apple le promite pentru utilizatori. Aici vorbim doar despre autonomie in situatii de utilizare obisnuita, nu despre autonomie in situatii de utilizare intensa, caz in care autonomia nu depaseste 5 ore de utilizare.

In general compania Apple nu prea greseste in ceea ce priveste specificatiile privind autonomia bateriei produselor sale, insa in aceasta situatie pare sa fi oferit informatii eronate. Va fi interesant de vazut si ce experienta vor avea utilizatorii obisnuit cu autonomia noilor MacBook Pro cu Touch Bar, dar pana acum se pare ca ea este mai mica decat se asteptau multi.

“I don’t know what accounts for the dramatic discrepancy, though. Apple was so sure that my five-or-so-hour battery life was wrong that it sent me a second 13-inch MacBook Pro unit to test out. But I got very similar numbers on it — closer to six hours on average.”

macbook-pro-touch-bar-autonomie

 • Cristi

  Nu e de bine..

 • Srb Srb

  sa vedem ca unii cu review mai complex care au lasat mbp sa termine indexarea etc spun ca de ex cel de 15″ tine pana la 13 ore sau 9 ore “in the sunlight” deci brightness mare

 • Adrian

  Vorbim de parca este ceva wow, neașteptat. Orice specificație de acest gen (baterie, consum mașina, etc) de la orice producător sunt oferite in urma unor teste in condiții ideale. In realitate nu ai cum sa ajungi aici pentru ca depinde foarte mult de ceea ce faci, cum îl folosești. Important este sa nu fie o diferența mare. Pana la urma este vorba de jumătate sau 25% ?!

 • Florin MANEA

  Niciun Mac Book (cel putin Pro) nu are autonomie grozava.

 • Alex

  @Florin Eu dețin un MbP 2015 (cel cu noul trackpad)
  Tine si 12 ore cu activități de user standard.
  Dacă intru într-un editor sau ma mai distrez cu el prin Windows, avem 6-7 ore. Tot e super bine.
  Nu vorbi in nec. de cauza!

 • Florin MANEA

  tin sa iti garantez ca vorbesc in perfecta cunostinta de cauza…detin macbook pro 2015 pe care il folosesc zilcnic cu wi fi pornit si navigare web, si cam tot atat de mult aplciatii office (excel , power point, capturi ecran, email). Mai mult de 3 ore nu tine de la 100% la 5 % cand imi cere incarcarea. (asta este laptopul personal). In schimb am de la compania la care lucrez un Dell cu ecran de 14 (nu stiu exact modelul, e unul subtire cu ercan mat si fara unitate optica), folosit cam in acealesi contditii ca si mac book pro (luninozitatea ecranului cam la jmate), tine fara probleme 8 ore. Daca e complet incarcata bateria, pot sa nu mai iau incarcatorul cu mine , 8 ore lejer. Relatat din exeprineta personala.