Noul MacBook Pro cu Touch Bar nu are autonomie grozava

Compania Apple sustine ca noul MacBook Pro cu Touch Bar ofera o autonomie a bateriei de pana la 10 ore in utilizarea obisnuita a clientilor sai. In testele facute pentru primele review MacBook Pro cu Touch Bar, jurnalistii au descoperit ca autonomia reala a noilor laptop-uri este cu mult mai mica decat cea promisa de catre Apple, de fapt injumatatita.

Testele sintetice au confirmat autonomia promisa de catre compania Apple, insa testele facute in utilizarea zilnica au demonstrat ca autonomia este mult mai mica. Un MacBook Pro 13 inch cu Touch Bar poate oferi pana la 7.5 ore de autonomie in folosirea obisnuita, deci cu aproximativ 25% mai putin decat ceea ce promite compania Apple pentru produs.

Un MacBook Pro 15 inch cu Touch Bar poate oferi aproape 8 ore de autonomie, mult mai aproape de cele 10 ore pe care compania Apple le promite pentru utilizatori. Aici vorbim doar despre autonomie in situatii de utilizare obisnuita, nu despre autonomie in situatii de utilizare intensa, caz in care autonomia nu depaseste 5 ore de utilizare.

In general compania Apple nu prea greseste in ceea ce priveste specificatiile privind autonomia bateriei produselor sale, insa in aceasta situatie pare sa fi oferit informatii eronate. Va fi interesant de vazut si ce experienta vor avea utilizatorii obisnuit cu autonomia noilor MacBook Pro cu Touch Bar, dar pana acum se pare ca ea este mai mica decat se asteptau multi.

“I don’t know what accounts for the dramatic discrepancy, though. Apple was so sure that my five-or-so-hour battery life was wrong that it sent me a second 13-inch MacBook Pro unit to test out. But I got very similar numbers on it — closer to six hours on average.”

macbook-pro-touch-bar-autonomie