Gadget-ul de 5 dolari care poate sparge orice Mac

Mac-urile companiei Apple sunt privite ca fiind laptop-uri sigure ce sunt extrem de greu de spart, insa un mic dispozitiv de doar 5 dolari poate face acest lucru in doar cateva minute. PoisonTap este denumirea acestui dispozitiv de mici dimensiuni, dar si pret de achizitie la fel de mic, el putand sparge chiar si un Mac la care avem setata o parola.

PoisonTap este creat folosind Raspberry Pi Zero si in clipul video de mai jos puteti vedea cum arata el, dar si o parte din procesul sau de functionare. Modul in care este creat acest dispozitiv ii permite unui hacker sa preia automat date din orice fel de Mac dupa simpla conectare a gadget-ului la laptop si lasarea sa functioneze timp de 1 minut.

Separat de furtul datelor, PoisonTap acceseaza inclusiv 1 milion de website-uri de pe internet pentru a vedea daca le-am accesat si noi si pentru a fura cookie-uri legate de el. Cu ajutorul lor poate obtine acces la respectivele website-uri si la cu totul alte categorii de date, instaland in acelasi timp si backdoor-uri in laptop-ul nostru.

PoisonTap este cosmarul oricarui posesor de Mac, iar singura metoda prin care poate fi blocat este dezactivarea porturilor USB sau Thunderbolt cand Mac-ul este inchis. Deocamdata dispozitivul nu este pus in vanzare pe undeva, insa exista sansa ca el sa fie distribuit de catre hacker, daca va dori sa faca acest lucru vreodata.

“It’s entirely automated. You plug it in, you leave it there for a minute, then you pull it out and you walk away. You don’t even need to know how to do anything.”