Prima Pagina iPhone 6 Apple inlocuieste ecranele iPhone 6 defecte

Apple inlocuieste ecranele iPhone 6 defecte

Apple va inlocui la pret fix ecranele iPhone 6 defecte din cauza problemei de fabricatie descoperita acum cateva luni.

Unii dintre voi probabil va aduceti aminte despre scandalul Touch Disease, o problema din cauza careia ecranele iPhone 6 nu mai functionau la aproximativ 1 an dupa achizitie. Problema are la baza un defect de fabricatie al smartphone-ului, o componenta a acestuia stricandu-se in timpul folosirii obisnuite si impiedicand folosirea ecranului.

Problema a avut parte de atentia presei timp de cateva saptamani in primavara acestui an deoarece numarul de clienti afectati de catre problema ecranului iPhone 6 este foarte mare. Zilnic sute de oameni vizitau Apple Store-urile din SUA, sau alte zone de pe planeta, cu aceasta problema a ecranului iPhone 6, Apple fiind acuzata ca nu intervine pentru a o rezolva.

Ei bine toate aceste critici au motivat compania sa actioneze cumva, deoarece ieri Apple a anuntat un program prin care repara la un pret fix ecranele defecte ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Apple descrie problema ca fiind una din cauza ecranul iPhone 6 incepe sa afiseze dungi, sa licareasca intermitent sau sa inceteze sa mai functioneze dupa ce este scapat de multe ori, fara a se crapa.

Apple inlocuieste mai ieftin unele ecrane iPhone 6 defecte

In realitate problema este una de torsiune a unei componente interne, aceasta generand afisarea unor dungi orizontale in partea superioara a ecranului, acesta refuzand sa mai raspunda la comenzi la scurt timp dupa aceea. Singura solutie de pana acum era inlocuirea completa a terminalului, care costa peste 200 de euro, insa Apple a decis sa faca inlocuirea ecranului la un pret fix de 155 de euro.

Desi Apple ar fi trebuit sa inlocuiasca gratuit ecranele iPhone 6 si iPhone 6 Plus, a ales doar sa aplice o taxa standard de 155 de euro pentru reparatie, la service-urile autorizate. Operatorii de telefonie mobila nu fac parte din acest program, insa el nu este oricum ceea ce isi doreste lumea de la un smartphone cu defect de fabricatie.

“If your iPhone 6 Plus is exhibiting the symptoms noted above, and in working order, and the screen is not cracked or broken, Apple or an Apple Authorized Service Provider will repair your device for a manufacturer’s suggested service price of € 155. Pricing offered by Apple Authorized Service Providers may vary.”

Apple va incepe sa contacteze clientii care au terminale ce fac parte din aceasta serie pentru a le sugera sa faca aceasta inlocuire, sau sa le ramburseze diferenta fata de pretul fix de 155 de euro. Foarte putina lume va fi multumita de aceasta decizie stupida a companiei Apple, iar asa avem o noua dovada a lacomiei sale in locul multumirii clientului.

iphone-6-ecran-problema-defect-apple

 • tudorel

  Rusinos !!!! Rusinos din partea lor !!!

 • csi

  Spre deosebire de Samsung, Apple nu o sa-si recunoasca niciodata greselile – si nu sunt putine.
  Important este ca au utilizatorii lor fideli , pe care sa-i prosteasca cu fiecare nou model – e drept , pe zi ce trece sunt tot mai putini .
  Era un procent de peste 30% iPhone 6 (sau +) cu “touch disease” , dar ce convenabil – exact cand stirea a luat amploare , a aparut “fenomenul” Note 7 care exploda si lumea si-a luat pt un timp gandul de la marea problema a iPhone 6.
  Oare ce e mai grav – cateva zeci de telefoane care iau foc , sau cateva zeci de milioane care inceteaza sa mai functioneze din vina producatorului – si se mai si cer o gramada de bani pt reparatie . Plus ca s-a asteptat iesirea lor din garantie.

 • Srb Srb

  Daca sunt scapate pe jos sau indoite este vina utilizatorului

 • Srb Srb

  Calm ca daca samsung nu retragea si vindea note 7 si in ziua de azi, nu mai erai zeci sau sute

 • Viorel Predatorul

  Corect!

 • Viorel Predatorul

  Tot defect de fabricație este, dacă afectează doar modelul ăsta și într-un procent covârșitor.
  Pe aceeași rețetă de spălare de creiere Samsung ar fi putut inventa scuze similare: “Not 7 ia foc dacă este încărcat cu ecranul în sus, sau dacă e ținut pe canapea și se supraîncălzește”.
  Oricum, am mai auzit că produsele Apple nu funcționau cum ar fi trebuit din cauza utilizatorilor: ba că nu țineau corect în mână iPhone-ul, ba că nu curățau corect ecranul, etc.

 • john.rambo

  IP6 cea mai mare teapa Apple
  de 4 ori in garantie cu diverse probleme.
  Asa o fi si cu IP7? sa-mi spuneti ca pt mine iphone nu mai exista:)

 • Srb Srb

  am 2x iphone 6 prin jurul meu de la aparitie si nimic…dar nici nu au fost scapate…deci tu vorbesti despre iluzii eu vorbesc din practica. Nu mai crede tot ce scrie internetul copilul meu

 • Viorel Predatorul

  Eu știu că 30% din iPhone-uri sunt afectate, și tind să cred informație asta, nu pe tine.

 • Srb Srb

  este si normal sa nu ma crezi pe mine, dar sa crezi internetul este cam acelasi lucru… cei ce l-au indoit sa plateasca..sunt aceeasi oameni ce se plang ca s-au asezat pe ei si au creat bendgate’ul.

 • csi

  Se indoaie tot din vina Apple – cum ar spune zaone , pt ca s-au grabit sa aduca pe piata un rahat insuficient testat ,
  Bineinteles ca tu si Apple nu o sa recunoasteti niciodata.

 • Srb Srb

  pai de ce as recunoaste din moment ce eu daca am grija de ele nu imi face figuri? as minti

 • V.P

  Ai avut ghinion !!

 • V.P

  :))))