Siri va fi integrat in aplicatia Mesaje a iPhone

Compania Apple are planuri foarte mari pentru asistentul personal Siri si vrea sa il transforme intr-un fel de chat bot cu care vom putea discuta in aplicatia Mesaje a iPhone. Intr-un brevet de inventie inregistrat recent celor din Cupertino, compania Apple descrie o metoda prin care Siri poate fi afisat direct in interfata de chat a aplicatiei Mesaje.

In baza informatiilor oferite de catre Apple, Siri ar putea sa faca tot ceea ce face si acum, dar fara sa deschida o interfata separata in care ne ofera raspunsurile la comenzi. Practic, intreaga sa functionalitate ar fi integrata in aplicatia Mesaje, Messages si ar fi redata automat pentru noi direct din interfata de chat, de unde vom si putea accesa anumite date.

Siri ar putea fi redat peste orice conversatie purtata cu o alta persoana, sau chiar in grupuri de conversatii, insa informatiile nu ar putea fi afisate si pentru interlocutori. Chiar si asa, Siri ar analiza conversatia si ar putea oferi alte sugestii pentru comenzile noastre, in functie de comanda, deci totul ar depinde si de ceea ce vrea utilizatorul.

Separat, unele comenzi i-ar permite asistentului Siri sa acceseze datele interlocutorilor, daca acestia isi dau consimtamantul, iar asa ar putea fi stabilite intalniri pentru calendar, sau locatii in care utilizatorii sa sse intalneasca. Mai mult decat atat, Siri ar facilita si transferurile de bani prin analizarea aplicatiilor financiare ale fiecarui utilizator, sugerand-o pe cea comuna pentru a transfera bani.

Apple descrie o multitudine de functii oferite de catre Google Assistant sau Facebook Messenger de ceva vreme, deci nu ar veni cu ceva nou din acest punct de vedere. Totusi, integrarea acestor functii ar fi benefica si cu siguranta este asteptata de catre foarte multa lume, asa ca va fi interesant de vazut daca si cand va decide Apple sa ne ofere asa ceva.

“Disclosed are systems, methods, and non-transitory computer-readable storage media for utilizing a virtual assistant as part of a communication session. One or more of the participant users can select to utilize a virtual assistant to assist the participant users with tasks during the communication session. A user can use a communication application to enter a message directed to the virtual assistant.”

siri-mesaje-iphone