Prima Pagina iPhone Siri va fi integrat in aplicatia Mesaje a iPhone

Siri va fi integrat in aplicatia Mesaje a iPhone

Compania Apple are planuri foarte mari pentru asistentul personal Siri si vrea sa il transforme intr-un fel de chat bot cu care vom putea discuta in aplicatia Mesaje a iPhone. Intr-un brevet de inventie inregistrat recent celor din Cupertino, compania Apple descrie o metoda prin care Siri poate fi afisat direct in interfata de chat a aplicatiei Mesaje.

In baza informatiilor oferite de catre Apple, Siri ar putea sa faca tot ceea ce face si acum, dar fara sa deschida o interfata separata in care ne ofera raspunsurile la comenzi. Practic, intreaga sa functionalitate ar fi integrata in aplicatia Mesaje, Messages si ar fi redata automat pentru noi direct din interfata de chat, de unde vom si putea accesa anumite date.

Siri ar putea fi redat peste orice conversatie purtata cu o alta persoana, sau chiar in grupuri de conversatii, insa informatiile nu ar putea fi afisate si pentru interlocutori. Chiar si asa, Siri ar analiza conversatia si ar putea oferi alte sugestii pentru comenzile noastre, in functie de comanda, deci totul ar depinde si de ceea ce vrea utilizatorul.

Separat, unele comenzi i-ar permite asistentului Siri sa acceseze datele interlocutorilor, daca acestia isi dau consimtamantul, iar asa ar putea fi stabilite intalniri pentru calendar, sau locatii in care utilizatorii sa sse intalneasca. Mai mult decat atat, Siri ar facilita si transferurile de bani prin analizarea aplicatiilor financiare ale fiecarui utilizator, sugerand-o pe cea comuna pentru a transfera bani.

Apple descrie o multitudine de functii oferite de catre Google Assistant sau Facebook Messenger de ceva vreme, deci nu ar veni cu ceva nou din acest punct de vedere. Totusi, integrarea acestor functii ar fi benefica si cu siguranta este asteptata de catre foarte multa lume, asa ca va fi interesant de vazut daca si cand va decide Apple sa ne ofere asa ceva.

“Disclosed are systems, methods, and non-transitory computer-readable storage media for utilizing a virtual assistant as part of a communication session. One or more of the participant users can select to utilize a virtual assistant to assist the participant users with tasks during the communication session. A user can use a communication application to enter a message directed to the virtual assistant.”

siri-mesaje-iphone

 • csi

  Apple copiaza cu nerusinare Google Allo . Ceva nou ?

 • Srb Srb

  Si google allo a fost creat pe baza imessage din iOS10

 • Srb Srb

  google allo cand l-am vazut am avut deja-vu dupa ce am folosit imessage din ios10

 • csi

  Sigur – doar ca atunci cand a fost lansat Google Allo , iOS 10 nu era inca lansat .
  Stai jos Srb , ai nota 4 . Si Apple are nota 1 – pt copiat ordinar .

 • Srb Srb

  era in beta de pe vremea WWDC…ai nota 0.. daca eram langa tine nici nu sughitai fara sa iti dau voie

 • Viorel Predatorul

  Du-te la culcare Srb, denaturezi adevarul cu minciuni grosolane.
  Uite cronologia corecta:

  – 18 mai 2016: Google anunta Google Allo in cadrul evenimentului Google I/O
  – 13 iun 2016: Apple anunta iOS 10 in cadrul WWDC 2016
  – 27 iul 2016: Apple face disponibil developerilor primul iOS 10 beta
  – 13 sep 2016: Apple face disponibil publicului iOS 10
  – 27 sep 2016: Google lanseaza versiunea finala a Google Allo

  Din cate vad eu, Google a anuntat prima data Google Allo, inaintea oricarui anunt de-a lui Apple. Este clar si fara niciun dubiu ca Apple s-a inspirat de la Google, asa cum s-a inspirat si cu “Hey Siri”.
  DIn cate stiu eu, la WWDC, noutatile legate de aplicatia de mesagerie au fost alea cu emoticonurile animate, si nu cu Siri.

  Ar trebui sa iti ceri scuze fata de @csi 🙁

 • Srb Srb

  Cand vii sa imi pupi pantoful, atunci imi voi cere scuze pt ceva care nu este 100% sigur…cei de la Apple au avut zvonuri ca lucreaza la imessage de prin ianuarie…cu google allo nimic zip pana la sf lui Mai.
  Eu sunt Dumnezeu, parerea ta este zero zero. S-a vazut din moment ce pe 13 sep a aparut ios 10 au avut mai mult timp de lucru, iar google dupa l-au lansat catre public pe 27…si chiar si asa in putine zone pe cand ios10 este global catre toti oamenii. APPLE ESTE ZEU ! google este pt restul planetei ca doar trebuie si ei sa manance

 • Viorel Predatorul

  Cu toate astea, Google a fost prima: cu prezentarea, cu versiunea finală, și nu Apple. Tu crezi că o aplicație ca Google Allo se face în 8-12 zile, sau cum?
  Acum mă iei că “erau zvonuri”. Da, erau zvonuri că va fi ios 10, dar nu că Siri va fi incorporat în mesagerie.
  După fruntea ta, probabil că erau zvonuri de prin 2008 despre Hey Siri, și Google a copiat “tehnologia” asta, nu??
  Crezi că și de pe vremea lui Moise erau zvonuri despre cartea lui Apple de 300 dolari, și Moise a copiat ideea, corect?

 • Srb Srb

  ios10 a fost lansat inainte catre tot globul. Domne esti 0 lasa-ma in pace cu prostioarele tale de copil..eu sunt Dumnezeu, nu am cum sa gresesc

 • csi

  Srb – dupa ce ca ai fruntea ingusta , mai e si tesita – totusi e bine ca nu are sa-ti apese acolo inauntru .

 • Srb Srb

  dupa ce ca esti papagal si iei metaforele altora mai esti pitzigait…lasa gargara pt oamenii inteligenti