Prima Pagina Apple Apple opreste dezvoltarea routerelor AirPort

Apple opreste dezvoltarea routerelor AirPort

Intr-o miscare nu chiar atat de surprinzatoare, compania Apple a oprit dezvoltarea routerelor AirPort folosite de catre un numar destul de mare de clienti din intreaga lume. Cei din Cupertino au reorganizat echipele care dezvolta aceste produse, inginerii fiind mutati in echipe care dezvolta alte produse pe care compania Apple vrea sa le lanseze pe piata.

Cu produse nelansate de 3 ani in aceasta categorie, compania Apple s-a gandit ca inginerii care le dezvolta ar putea fi folositi cu mai multa utilitate in alte divizii. Mai exact, Apple i-a relocat pe angajati in divizii care dezvolta produse pentru consumatori, acestea generand si cea mai mare parte a incasarilor americanilor.

Apple are reduceri destul de mari la seria AirPort de ceva vreme si avand in vedere ca nu a mai lansat vreun model nou de mai bine de 3 ani, soarta ei era clara. Acum lucrurile s-au definitivat si cei care mai aveau sperante ca Apple va mai lansa vreu router AirPort, nu prea mai au de ce sa spere la asa ceva vreodata.

Avand in vedere ca nu va mai vinde routere, compania Apple ar urma sa le recomande clientilor produse alternative de la producatori parteneri. Acest lucru se intampla deja cu seria MacBook Pro si monitorul 5K dezvoltat de catre LG special pentru aceste laptop-uri, deci asa seria AirPort urmeaza sa dispara complet din oferta Apple.

“Apple Inc. has disbanded its division that develops wireless routers, another move to try to sharpen the company’s focus on consumer products that generate the bulk of its revenue, according to people familiar with the matter. Apple began shutting down the wireless router team over the past year, dispersing engineers to other product development groups, including the one handling the Apple TV.”

airport-extreme

 

 • Adi

  Eu folosesc de ceva vreme si mi se pare foarte ok. Pacat.

 • Srb Srb

  si eu le folosesc…f f ciudat ! sa speram totusi ca urmeaza unele noi,totusi putin probabil

 • Julian

  Daaa…. Intr-adevar, pacat! Folosesc de aproape 3 ani AirPort Extreme, sooper-ok!!! Merge foarte bine, “dă” foarte bine pe mobilă, lângă Apple TV….
  Chiar saptamana trecuta verificasem de vreun nou update la sistem…
  Eeee, asta e…. Oricum, pentru ceea ce face si este ( 6 antene interne, giga si dualband), sper sa-l mai folosesc cel putin doi ani 😀

 • MrUnivers

  Am si eu unul dar nu e ok, din nefericire .In teorie pe Ac ar atinge 1300 mbps dar in practica nu am trecut de 200 mbps . In rest e stabil, usor de instalat ,etc

 • Srb Srb

  serios? nu iti trece de 200mbs pe banda de 5gz?

 • MrUnivers

  Am incercat ,am chemat si o firma specializata dar nu merge mai bine decat atat pe abonamentul de 1000 de la rds.

 • Julian

  @MrUnivers: Ce abonament ai? Verifica…. Eu, la casă, in Constanta, aveam FiberLink 100 (care, ulterior, s-a “dublat”, adică in loc de 100 mi-au dat 200 pe download…), iar pe test de viteză (ORICE SITE, inclusiv speedtest…), atingeam 196 d/l cu 100 max u/l.
  Acum, la bloc, același abonament, ating max. 75 d/l cu 50 u/l….
  Fibră, fibră…dar la bloc e MARE diferență față de la casă…cel puțin în Constanța…😢

 • Srb Srb

  f f ciudat…cred ca trebuia sa schimbi unitatea

 • MrUnivers

  Am cumparat routerul cand aveam ab minim de 100 mbps si mergea cu 90 deci eficienta f buna la viteza asta, apoi am trecut la abonamentul de 1000 si a urmat ce v-am scris mai sus. Am schimbat si routerul dar nimic . Am citit ca ar merge cu un alt router cuplat inainte de apple dar am incercat si asta cu un Asus si mergea mai lent. Chiar am nevoie de un router performant pe wi fi pt ca am 5 ipad ,3 tel apple ,2 mac si inca 2 tv playstation ,bluray ,toate pe wifi si am nevoie de viteza in ambele benzi de frecventa .Daca stiti unul de incredere va sunt recunoscator.

 • Nicos

  Daca nu se cumpara la maxim 2/3 ani model nou nu mai este interesant pt apple din pacate

 • Srb Srb

  ai ipad cu tehnologia ac? daca nu, nu ai cum atinge vitezele specificate…deci pe langa router cu aceasta tehnologie banuiesc ca stii ca trebuie sa ai si device’urile sa suporte ac. De exemplu doar playstation 4 suporta wifi ac

 • MrUnivers

  Pe air 1 cel mai bun download 152,96mbps , pe ipad air2 189.04 si pe ip 6+ 195,60mbps . Air 1 are stsndard n pe wifi celelate 2 Ac dar dupa cum vezi nu e mare dif spre surprinderea mea.Toate datele sunt inreg pe retea fixa Rds fara interferente, pereti sau altceva.

 • Nicos

  Dar ma intreb ce au facut angajatii din acest departament timp de 3 ani.

 • Mircea Radulescu

  L-au ajutat pe Jony la împodobit.