Apple opreste dezvoltarea routerelor AirPort

Intr-o miscare nu chiar atat de surprinzatoare, compania Apple a oprit dezvoltarea routerelor AirPort folosite de catre un numar destul de mare de clienti din intreaga lume. Cei din Cupertino au reorganizat echipele care dezvolta aceste produse, inginerii fiind mutati in echipe care dezvolta alte produse pe care compania Apple vrea sa le lanseze pe piata.

Cu produse nelansate de 3 ani in aceasta categorie, compania Apple s-a gandit ca inginerii care le dezvolta ar putea fi folositi cu mai multa utilitate in alte divizii. Mai exact, Apple i-a relocat pe angajati in divizii care dezvolta produse pentru consumatori, acestea generand si cea mai mare parte a incasarilor americanilor.

Apple are reduceri destul de mari la seria AirPort de ceva vreme si avand in vedere ca nu a mai lansat vreun model nou de mai bine de 3 ani, soarta ei era clara. Acum lucrurile s-au definitivat si cei care mai aveau sperante ca Apple va mai lansa vreu router AirPort, nu prea mai au de ce sa spere la asa ceva vreodata.

Avand in vedere ca nu va mai vinde routere, compania Apple ar urma sa le recomande clientilor produse alternative de la producatori parteneri. Acest lucru se intampla deja cu seria MacBook Pro si monitorul 5K dezvoltat de catre LG special pentru aceste laptop-uri, deci asa seria AirPort urmeaza sa dispara complet din oferta Apple.

“Apple Inc. has disbanded its division that develops wireless routers, another move to try to sharpen the company’s focus on consumer products that generate the bulk of its revenue, according to people familiar with the matter. Apple began shutting down the wireless router team over the past year, dispersing engineers to other product development groups, including the one handling the Apple TV.”

airport-extreme