Galaxy S8 – Bixby si Kestra sunt denumirile asistentilor personali

Galaxy S8 va avea un asistent personal care va avea doua denumiri, Bixby si Kestra, ele fiind inregistrate ca marca de catre Samsung.

Galaxy S8 este in proces de dezvoltare de ceva vreme in cadrul companiei Samsung, iar astazi aflam doua denumiri folosite de catre compania Samsung pentru asistentul sau personal. Bixby si Kestra sunt denumirile folosite in interiorul Samsung pentru a face referire la cele doua versiuni ale asistentului personal ele fiind dezvoltate in vederea implementarii in terminale.

Pana acum multi au crezut ca denumirea Bixby va fi folosita de catre compania Samsung pentru asistentul virtual al Galaxy S8 si iata ca ei au avut dreptate. Cei de la Samsung au inregistrat denumirea ca marca deja si au facut-o impreuna cu cea Kestra, aceasta reprezentand versiunea feminina a asistentului virtual pentru noul smartphone.

Daca Apple foloseste Siri indiferent ce voce este utilizata de catre clientii sai, iar Google are Google Assistant, cei de la Samsung au alte idei, din cate se pare. Probabil, Samsung va incerca sa-i convinga pe clienti sa-si aleaga un asistent care sa fie cat mai “personal”, iar de aici a venit cel mai probabil si ideea noilor denumiri.

Galaxy S8 – Bixby si Kestra sunt numele de cod ale produsului

Ca sa fiu complet sincer, aceste denumiri pentru asistenti personali sunt destul de ciudate, iar posesorii Galaxy S8 vor avea probabil pareri similare. Bixby si Kestra nu sunt tocmai denumiri care pot fi usor rostite de catre utilizatori si nici nu au potential de a deveni usor cunoscute lumii intregi, asa cum se intampla cu Siri, sau Cortana.

In ciuda acestui lucru, cei de la Samsung sunt convinsi ca denumirile sunt cele potrivite pentru un asemenea software, insa si cei de la Vivi au avut probabil un cuvant de spus aici. Chiar daca denumirile acestui asistent virtual nu sunt grozave, software-ul sau ar trebui sa fie excelent, sau cel putin asta spera multa lume in baza echipei care lucreaza in spatele sau, adica echipa care a dezvoltat Siri.

galaxy-s8-bixby

galaxy-s8-kestra