iOS 10.1.1 – probleme cu bateria si castile EarPods

iOS 10.1.1 genereaza probleme majore cu autonomia bateriei, dar si cu toate castile EarPods, utilizatorii plangandu-se pe forumurile de discutii ale Apple.

iOS 10.1.1 a fost lansat de ceva vreme de catre compania Apple, iar utilizatorii raporteaza probleme majore cu doua dintre functiile sale de baza folosite cu iDevice-urile. Mai exact, vorbim despre probleme cu bateriile terminalelor, dar si cu microfonul castilor EarPods, forumurile de discutii ale Apple fiind asaltate de catre utilizatori care se plang din cauza lor.

iOS 10.1.1 – probleme cu bateria si inchiderile “din senin”

Multi utilizatori de iPhone, iPad si iPod Touch se plang din cauza faptului ca dupa instalarea iOS 10.1.1 au descoperit o serie de probleme majore cu bateriile terminalelor. Mai exact, procentul de energie afisat ca fiind disponibil in ele variaza extrem de mult fara vreo logica si fara o utilizare intensa a terminalelor pentru a genera descarcarea bateriei.

Unii utilizatori, si nu doar cei ai iPhone 6S, se plang din cauza faptului ca terminalele lor se inchid “din senin” in timpul utilizarii, chiar si cu minim 30% din energie afisata ca fiind disponibila in baterie. In alte cazuri, bateria terminalelor se descarca in mod ciudat peste noapte, zeci de procente disparand fara ca dispozitivele sa fie folosite de utilizatori.

“1 – It jumps from 30% charge to 1% in a few seconds then shuts down. 2 – Shutting the phone down at night with a good 80% charge, it won’t reboot in the morning due to no battery charge. I plug it in and its back to 30% in a few seconds.”

Partea si mai proasta este ca toate aceste probleme par sa varieze intre iOS 10.2 si iOS 10.2 beta 3, deci practic utilizatorii nu au ce sa foloseasca pentru a scapa de descarcarile subite si inchiderile “din senin”. Compania Apple este, desigur, constienta de aceste probleme, insa nu pare a fi dispusa sa le rezolve chiar atat de repede, altfel versiunile beta ar fi avut deja problema rezolvata.

Probleme cu castile EarPods si microfonul integrat

Cea de-a doua problema care le da foarte multe batai de cap utilizatorilor are in centru castile EarPods, care inceteaza sa mai functioneze. Pentru unii utilizatori vorbim despre disparitia sunetului din casti in timpul apelurilor telefonice, in timp ce in cazul altora microfonul inceteaza sa mai functioneze pentru apeluri.

Indiferent de situatie, se pare ca o repornire a terminalului rezolva temporar problema, insa nu exista o solutie care sa o rezolve complet, nici macar de la Apple. Toate recomandarile facute inclusiv de catre angajati, rezolva problema temporar, ea reaparand in mod subit in timpul unui apel telefonic facut de catre utilizatori folosind castile EarPods.

“No audio until I restart or if in a call after pressing the speaker button,” explains poster veranoso. “I have gone a few times to the Apple Store and they have not been able to help. The thing is that if you restart the device it will resolve for a moment but it will come again. I have erased my device completely and lost all my stuff to see if that helped but there is no real improvement.”

Ambele cazuri au generat discutii lungi pe forumurile Apple si probabil vor fi rezolvate intr-un moment sau altul, poate chiar cu iOS 10.2.

ios-10-1-1-baterie-casti-earpods