Facebook aduce Instant Games in News Feed si Messenger

Facebook a anuntat Instant Games, o platforma de jocuri HTML 5 disponibile in News Feed si Messenger pentru unii utilizatori dintr-o serie limitata de tari.

Facebook a inceput sa testeze Instant Games in News Feed si Messenger, iar aici vorbim despre o platforma de jocuri HTML 5 pe care compania americana o promoveaza in momentul de fata. Cei de la Facebook ne pun la dispozitie nu mai putin de 17 jocuri in momentul de fata, iar testul este desfasurat in format beta in anumite tari de pe glob.

In baza acestui test, unii utilizatori vad in News Feed-ul Facebook, sau in Messenger, promovate jocuri precum Pac-Man, Galaga, Space Invaders sau Words With Friends. Aceste jocuri pot fi accesate instant de catre utilizatori si jucate fara a descarca ceva de undeva, ele fiind hostate in serverele Facebook si rulate de acolo, asa cum se intampla si cu jocurile integrate pana acum in Messenger.

Desi acum exista doar 17 jocuri in platforma Instant Games, cei de la Facebook discuta cu diversi dezvoltatori pentru a sustine dezvoltarea altor titluri. De indata ce ele vor fi disponibile, ele vor putea fi accesate atat din terminalele noastre mobile, cat si folosind calculatoarele, utilizatorii putandu-se juca intre ei indiferent de platforma folosita.

Facebook aduce Instant Games in News Feed si Messenger

Prin Instant Games, cei de la Facebook incearca sa le ofere utilizatorilor mai multe motive de a folosi Facebook si Messenger in fiecare zi, singuri sau impreuna cu prietenii. Initiativa este de foarte mult timp in dezvoltare si Facebook vrea sa convinga cat mai multi utilizatori sa profite de ea pentru a gasi noi metode de a petrece timpul in “lumea” Facebook.

Partea cea mai buna a Instant Games dezvoltat de catre Facebook sta in faptul ca platforma functioneaza atat pe mobil, cat si pe desktop, dar si in faptul ca jocurile sunt accesibile instant. Avand in vedere ca acum Facebook face doar un test pentru a vedea daca platforma merita lansata la nivel global, ramane de vazut si cand va ajunge ea la utilizatorii din lumea intreaga.

1 COMENTARIU