Prima Pagina iPhone Concurentii Apple se tem sa nu ramana fara ecrane OLED

Concurentii Apple se tem sa nu ramana fara ecrane OLED

Lansare aprimului iPhone cu ecran OLED a bagat frica in concurentii companiei americane, acestia temandu-se ca vor ramane fara ecrane OLED pentru implementare in propriile produse. In momentul de fata productia de ecrane OLED este cu mult mai mica decat cea pentru ecrane LCD, iar intrarea Apple pe aceasta piata va lasa unii jucatori fara componente.

In aceasta idee, companiile Huawei, Oppo, Vivo si BBK au format un consortiu menit sa impiedice Apple din a monopoliza achizitia productiei de ecrane OLED. Samsung, Japan Display, LG Display si Sharp sunt companiile de la care se crede ca Apple isi va cumpara ecranele OLED pentru iPhone, chinezii temandu-se ca ar putea fi fortati sa produca mai putine smartphone-uri.

Acest consortiu va incerca sa limiteze numarul de ecrane OLED pe care Apple le va comanda de la partenerii sai, in principal Samsung, insa este greu de spus daca va reusi. Apple si-a impiedicat ani de-a randul concurentii sa produca smartphone-uri in cantitati mari prin achizitionarea vastei majoritati a productiei de componente microelectromecanice.

Foarte multi producatori au avut productia inhibata de catre Apple din cauza cantitatilor mari de componente pe care le cumpara, iar chinezii incearca sa se asigure ca asta nu se va intampla cu ecranele OLED. Din pacate pentru ei, Apple are resurse mult mai vaste si o forta mult mai mare si cel mai probabil le va afecta productia, deci implicit incasarile.

“First-tier China-based smartphone vendors Huawei Technologies, Oppo, Vivo and BBK, due to concerns that Apple may monopolize supplies of smartphone-use AMOLED panels from Samsung Display and Japan-based makers in the future, will cooperate with China-based flexible panel maker Royole to form a consortium for joint investment in local flexible AMOLED production in 2017, according to China-based media reports. As a result, several China-based smartphone vendors have begun pushing partnerships with upstream panel makers to secure AMOLED panel supply.”

iphone-oled-consortiu

 • Srb Srb

  HAHAHAH, ASTA DA PUTERE !! Apple vs RESTUL

 • V.P

  Stai sa vedem ce putere , in cazul in care iPhone 8 vine fara OLED chinezii au castigat .

 • Srb Srb

  da, dar deja este prea tarziu sa mai credem ca nu va veni cu model OLED

 • V.P

  Stai sa vedem care este modelul care vine fara OLED , sa fiu sincer eu vreau sa vad OLED in toate idevice-urile Apple .

 • Srb Srb

  nope, eu nu vreau OLED in laptopuri si monitoare pana nu rezolva burn-in tehnologiei. momentan in iphone si ipad e ok

 • Minimona

  oled-ul e o porcarie. Burn-in, iluminare neuniforma a culorii alb, ingalbenire in timp… ma mir ca apple nu l-a introdus deja in iphone

 • Srb Srb

  Pai cu atatea probleme cum poate fi considerat oled cea mai buna teh?

 • Minimona

  Si eu ma intreb acelasi lucru. Am avut oled pe Motorola & Samsung, diverse modele, si am observat toate defectele mentionate in cateva luni de utilizare. De altfel aceleasi probleme exista si pe Apple Watch dar marea majoritate le trec cu vederea ca oricum tin dispozitivul doar 1-2ani. Iar Apple cum a facut snobismul ala de Jet Black ma asteptam sa ia si alte decizii proaste de dragul design-ului

 • Srb Srb

  bine banuiesc ca pe apple watch se vede mai greu, datorita ecranului mai mic

 • Leo MC

  Stai ca nu înțeleg: pai producătorii de telefoane Android, combinați, nu au 80-90% din piață, cu peste 1 mld de dispozitive vândute anual?
  Cum a inhibat Apple producțiile acestora?!

 • iulian75

  Pai simplu. 80% din piața smartphone cu Android au ecrane LCD ieftine.

 • George89

  Si LCD ul este o porcărie să știi ….ghosting , culoare negru spălăcită , ingalbenire , sunt multe de care utilizatorii sau plâns , în masă chiar
  Nu am auzit de ingalbenire în timp la Amoled