Concurentii Apple se tem sa nu ramana fara ecrane OLED

Lansare aprimului iPhone cu ecran OLED a bagat frica in concurentii companiei americane, acestia temandu-se ca vor ramane fara ecrane OLED pentru implementare in propriile produse. In momentul de fata productia de ecrane OLED este cu mult mai mica decat cea pentru ecrane LCD, iar intrarea Apple pe aceasta piata va lasa unii jucatori fara componente.

In aceasta idee, companiile Huawei, Oppo, Vivo si BBK au format un consortiu menit sa impiedice Apple din a monopoliza achizitia productiei de ecrane OLED. Samsung, Japan Display, LG Display si Sharp sunt companiile de la care se crede ca Apple isi va cumpara ecranele OLED pentru iPhone, chinezii temandu-se ca ar putea fi fortati sa produca mai putine smartphone-uri.

Acest consortiu va incerca sa limiteze numarul de ecrane OLED pe care Apple le va comanda de la partenerii sai, in principal Samsung, insa este greu de spus daca va reusi. Apple si-a impiedicat ani de-a randul concurentii sa produca smartphone-uri in cantitati mari prin achizitionarea vastei majoritati a productiei de componente microelectromecanice.

Foarte multi producatori au avut productia inhibata de catre Apple din cauza cantitatilor mari de componente pe care le cumpara, iar chinezii incearca sa se asigure ca asta nu se va intampla cu ecranele OLED. Din pacate pentru ei, Apple are resurse mult mai vaste si o forta mult mai mare si cel mai probabil le va afecta productia, deci implicit incasarile.

“First-tier China-based smartphone vendors Huawei Technologies, Oppo, Vivo and BBK, due to concerns that Apple may monopolize supplies of smartphone-use AMOLED panels from Samsung Display and Japan-based makers in the future, will cooperate with China-based flexible panel maker Royole to form a consortium for joint investment in local flexible AMOLED production in 2017, according to China-based media reports. As a result, several China-based smartphone vendors have begun pushing partnerships with upstream panel makers to secure AMOLED panel supply.”

iphone-oled-consortiu

10 COMENTARII

  1. oled-ul e o porcarie. Burn-in, iluminare neuniforma a culorii alb, ingalbenire in timp… ma mir ca apple nu l-a introdus deja in iphone

  2. Si eu ma intreb acelasi lucru. Am avut oled pe Motorola & Samsung, diverse modele, si am observat toate defectele mentionate in cateva luni de utilizare. De altfel aceleasi probleme exista si pe Apple Watch dar marea majoritate le trec cu vederea ca oricum tin dispozitivul doar 1-2ani. Iar Apple cum a facut snobismul ala de Jet Black ma asteptam sa ia si alte decizii proaste de dragul design-ului

  3. Stai ca nu înțeleg: pai producătorii de telefoane Android, combinați, nu au 80-90% din piață, cu peste 1 mld de dispozitive vândute anual?
    Cum a inhibat Apple producțiile acestora?!

  4. Si LCD ul este o porcărie să știi ….ghosting , culoare negru spălăcită , ingalbenire , sunt multe de care utilizatorii sau plâns , în masă chiar
    Nu am auzit de ingalbenire în timp la Amoled