Apple explica de ce sunt defecte bateriile iPhone 6S

Apple explica de ce iPhone 6S se inchide din senin si care este defectul bateriilor folosite in aceste terminale vandute in lumea intreaga.

17

La aproape doua saptamani dupa ce Apple a recunoscut faptul ca iPhone 6S se inchide din senin in timpul utilizarii, iar la repornire arata ca are mai multa energie in baterie decat afisa initial, iata ca astazi avem si o explicatie oficiala de la compania americana cu privire la aceasta problema extrem de frustranta pentru utilizatori.

Conform unui mesaj publicat de catre Apple in website-ul dedicat Chinei, unele baterii folosite in iPhone 6S au fost expuse unei “cantitati de aer ambiental controlat” pentru o perioada de timp mai lunga decat cea recomandata inainte de a fi asamblate, astfel ca bateriile se degradeaza mult mai rapid decat in mod normal.

Mai mult decat atat, aceasta este si una dintre cauzele opririlor spontane, insa in ciuda problemelor Apple spune ca nu exista probleme in ceea ce priveste siguranta. Aceasta mentiune este importanta in contextul in care acum trei luni terminale Galaxy Note 7 din cauza unor probleme cu bateriile, asa ca macar stim ca suntem in siguranta, desi acest lucru era deja evident.

Apple explica de ce sunt defecte bateriile iPhone 6S si de ce se inchid terminalele din senin

Mai mult decat atat, compania Apple afirma ca terminalele iPhone sunt programate sa se inchida automat in anumite conditii de utilizare, cum ar fi temperaturi extrem de scazute. Totusi, asta nu are legatura cu inchiderea terminalelor la temperaturi apropiate de 0 grade, cu plus sau minus, aici problema fiind exclusiv la baterii.

“We found that a small number of iPhone 6s devices made in September and October 2015 contained a battery component that was exposed to controlled ambient air longer than it should have been before being assembled into battery packs. As a result, these batteries degrade faster than a normal battery and cause unexpected shutdowns to occur. It’s important to note, this is not a safety issue.”

Avand in vedere toate aceste probleme, compania Apple monitorizeaza situatia in continuare si cauta eventuale alte explicatii pentru inchiderile subite ale iPhone 6S. Pana acum nu a descoperit alte cauze separate de baterii, iar lumea care le-a inlocuit a fost multumita de rezultat, deci totul pare sa fie legat de aceasta componenta.

V-am spus aseara cum verificati iPhone 6S pentru a afla daca bateria poate fi inlocuita gratuit, insa aceasta procedura poate dura si pana la cateva saptamani din cauza lipsei de baterii din stocurile service-urilor autorizate sa faca reparatiile.

iphone-6s-inchide-senin-baterie-explicatie-apple