Un manager Foxconn a furat 5700 de unitati iPhone

Un manager al companiei Foxconn, principalul producator de terminale iPhone pentru compania Apple, a furat 5700 de terminale iPhone dintr-o fabrica din Shenzen, China. Vorbim despre terminale iPhone 5 si iPhone 5S pe care barbatul a reusit sa le fure in decursul unei perioade nedeterminate de timp, el vanzandule la un pret estimat la 1.5 milioane de dolari.

La comiterea infractiunii au participat 9 persoane, managerul si inca 8 angajati ai companiei Foxconn, dar numai managerul risca sa fie condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea de 10 ani. La un simplu calcul reiese ca pretul mediul al dispozitivelor ar fi de aproximativ 263 de dolari per bucata, iar asta in conditiile in care furturile au avut loc in 2013 si 2014.

Foxconn a descoperit problema abia anul acesta, in urma unui audit intern, deci timp de aproape 3 ani 5700 de terminale iPhone au fost disparute fara urma. Este uimitor cum i-a trebuit companiei Foxconn atat de mult timp sa isi dea seama ca atat de multe terminale au fost furate, insa exista si o explicatie pentru acest lucru.

Cele 5700 de terminale disparute fara urma, trebuiau de fapt sa fie distruse, ele fiind folosite pentru testarea unora dintre functiile noi implementate in fiecare model. Managerul si-a instruit angajatii sa fure dispozitivele si probabil le-a dat o parte infima din cele 1.5 milioane de dolari pe care el le-ar fi castigat de pe urma lor.

Acestea fiind spuse, va fi interesant de vazut la ce pedeapsa va fi condamnat acest manager iscusit al companiei Foxconn, ingeniozitatea sa aducandu-i o suma foarte mare de bani.

“A former senior manager at Taiwan’s technology giant Foxconn has been indicted for stealing and selling 5,700 iPhones in China to pocket around US$1.56 million. The Taiwanese manager worked in the testing department and instructed eight employees at Foxconn’s factory in the southern mainland Chinese city of Shenzhen to smuggle out about thousands of iPhone5 and iPhone5s, prosecutors said.”

fabrica-foxconn-iphone

4 COMENTARII

  1. Smecher. Tipul stia traseul exact al unitatilor ce trebuiau distruse. A trebuit doar sa isi creeze echipa care sa acopere tot traseul si aia era. Oricum in 3 ani de zile putea chinezul sa isi perfectioneze tehnica astfel incat sa nu lase nici o urma care sa duca la el. Sa fi fost lacomie si siguranta ca nu va fi prins? oricum dobitoc.