99% dintre incarcatoarele neautorizate sunt periculoase

99% dintre incarcatoarele neautorizate vandute online sunt extrem de periculoase si ne pun viata in pericol, fara ca noi sa realizam.

La doar cateva saptamani dupa ce Apple a acuzat Amazon ca 90% dintre incarcatoarele pentru iPhone si iPad vandute prin propriul website sunt contrafacute, iata ca si britanicii reactioneaza. Autoritatile din Marea Britanie au comandat un studiu pentru a aflat cat de periculoase sunt aceste accesorii, o companie din SUA testand 400 de tipuri de incarcatoare.

Vorbim aici despre incarcatoare care sunt produse de catre fabricanti ce nu se ghideaza dupa standardele impuse de catre Apple si nici nu sunt certificati de catre cei din Cupertino. Autoritatile din Marea Britanie au cerut verificarea a 400 de incarcatoare pentru iPhone si iPad, iar 99% dintre ele s-au dovedit a fi periculoase pentru clientii care le cumpara.

Testarea incarcatoarelor a implicat aplicarea unui voltaj mare asupra acestora, ele cedand imediat dupa ce a fost initiat testul. Dintre cele 400 de incarcatoare testate, numai 3 au avut izolare adecvata la supratensiune si protejeaza utilizatorii asa cum ar trebui, lucrul acesta fiind extrem de ingrijorator, din pacate.

99% dintre incarcatoarele neautorizate sunt periculoase

Incarcatoarele au fost cumparate din 9 tari diferite, inclusiv China sau SUA, deci vorbim despre o problema globala, care are totusi sursa in China. Acolo se produc vasta majoritate ale acestor incarcatoare contrafacute si extrem de periculoase, insa lumea nu intelege sa nu le mai cumpere deoarece le pun viata in pericol in timpul folosirii.

“It might cost a few pounds more, but counterfeit and second-hand goods are an unknown entity that could cost you your home or even your life, or the life of a loved-one. Look out for tell-tale signs of counterfeiting such as mistakes in brand names or logos, and check plugs for safety marks – all genuine electrical items made in the EU should have a CE mark on them.”

Desi cei de la Amazon au cunoscut problema enorma pe care o au cu incarcatoarele contrafacute care sunt vandute prin website-ul propriu, ei nu le-au scos inca pe toate din vanzare. Problema este totusi si la alte magazine care vand fara pic de raspundere incarcatoare contrafacute de acest gen, ele omorand oameni in China.

Diferenta de cativa zeci de lei dintre un incarcator original si unul contrafacut se poate transforma in mii de lei platiti pentru un smartphone nou, spitalizare, sau deces, in cel mai rau caz.

incarcatoare-neautorizate-pericol

5 COMENTARII

  1. Ca cedeaza e ok. Sa nu ia foc, asta ar fi grav. Cu privire la telefon, cred ca majoritatea au protectie care gestioneaza curentul de incarcare si nu ar fi posibila distrugerea. Sincer am incarcat toate telefoanele cu aproape orice fel de cablu, dar la incarcatoare am fost in general pretentios.