Apple Pay in Romania – cand se lanseaza ?

Cand se lanseaza Apple Pay in Romania ? Sistemul de plati mobile al Apple va ajunge in tara noastra cand va exista suficienta infrastructura pentru a-l sustine.

Cand se lanseaza Apple Pay in Romania ? Stiu ca exista printre voi destul de multe persoane care se intreaba oare cand va decide Apple sa aduca in tara noastra serviciul sau de plati mobile. Apple Pay a fost lansat in 2014 pentru iPhone care au chip NFC, insa a fost extins la iPad si Apple Pay pentru plati mobile prin intermediul iPhone, sau web de unele singure.

Apple Pay a ajuns in peste 10 tari pana in momentul de fata, ele fiind imprastiate in diverse zone de pe glob, unele fiind chiar foarte aproape de Romania. Rusia este cea mai apropiata tara care are Apple Pay disponibil chiar de anul acesta, alte tari europene avand deasemenea sistemul disponibil, insa deocamdata el nu poate fi gasit in tari importante precum Germania.

In aceste conditii, daca va intrebati cand se lanseaza Apple Pay in Romania, ei bine raspunsul nu este unul simplu, ba din contra, este foarte complex. Sistemul Apple Pay este oferit de catre compania Apple impreuna cu banci partenere din fiecare tara in care el devine activ, deci aici sta cheia in a oferi sistemul de plati mobile intr-o tara sau alta.

Cand se lanseaza Apple Pay in Romania ?

Romania nu este una dintre tarile in care compania Apple poate beneficia de o infrastructura extinsa pentru plati mobile prin Apple Pay, dar nici de incasari foarte mari. Apple se uita foarte atent la rata de penetrare a cardurilor bancare, dar si la nivelul la care se ridica platile facute cu cardul, iar in baza acestor informatii ia decizia de a lansa Apple Pay intr-o tara sau alta.

Avand in vedere ca in Romania nu exista un numar foarte mare de persoane care platesc cu carduri bancare si nu exista o retea extinsa de POS-uri care sa suporte plati mobile prin NFC, atunci Apple Pay nu va veni curand. Este nevoie ca infrastructura sa fie masiv imbunatatita si mai multa lume sa foloseasca aceste carduri bancare pentru plati inainte ca Apple Pay sa fie lansat in Romania.

Daca ma intrebati pe mine, as spune ca lansarea Apple Pay in Romania nu va avea loc in urmatorii 2 – 3 ani, mai ales ca bancile abia se chinuie sa ofere solutii de autentificare cu amprenta, sau plati mobile prin NFC.

apple-pay-lansare-romania