Apple Pay a autorizat o tranzactie de 1 milion de dolari

Sistemul de plati mobile Apple Pay a inregistrat un record foarte interesant luna aceasta, mai exact o masina de 1 milion de dolari a fost cumparata cu el. Vorbim despre un Aston Martin DB5 din anul 1964 care are o valoare de 1 milion de dolari, aceasta fiind cea mai mare tranzactie inregistrata vreodata in platforma celor de la Apple.

Casa de licitatii Coys of Kensington a anuntat saptamana aceasta achizitia istorica facuta folosind Apple Pay, valoarea in lire sterline fiind de 825.000. Suma este una foarte mare si daca informatia este adevarata, atunci ea ar confirma faptul ca Apple Pay nu ar avea limite impuse pentru tranzactii, acestea ramanand la discretia emitentilor de carduri bancare.

Achizitia masinii de la casa de licitatii a fost facuta folosind o platforma online numita Vero, astfel ca respectivul client nu si-a apropiat telefonul de vreun POS in locatie. In ciuda acestui lucru, el a folosit Apple Pay pentru web si platforma Vero pentru a finaliza achizitia, iar asa Apple Pay a stabilit, cel mai probabil, un record in materie de plati prin platforma Apple.

Masina in cauza a fost tinuta 20 de ani intr-un garaj si este similara cu una dintre cele folosite in filmul Skyfall, ea fiind complet restaurata inainte de a fi vanduta. Cei de la Apple nu au confirmat in vreun fel tranzactia si nici nu au spus daca este vorba despre vreun record, sau nu, insa probabil se vor lauda cu acest lucru in curand.

aston-martin-db-5-apple-pay