Parisul ar putea redenumi o strada dupa Steve Jobs

Steve Jobs, faimosul co-fondator si presedinte al companiei Apple, ar putea da numele unei strazi din Paris, daca o propunere a unui politician va fi aprobata. Jermoe Coumet este un membru al partidului socialist din Franta, dar si primar al sectorului al 13-lea al orasului Paris, el propunand ideea ca strada Le Bonbon, din jurul Halle Freyssinet, sa fie redenumita in Steve Jobs.

Halle Freyssinet urmeaza sa fie “gazda” pentru un incubator in care pana in 1000 de startup-uri vor lua nastere si se vor dezvolta in urmatorii ani. Avand in vedere destinatia cladirii care va fi construita pe acea strada, propunerea primarului pare cat se poate de logica, avand in vedere importanta lui Steve Jobs pentru lumea tehnologiei.

Desi unora propunerea li s-a parut a fi buna, altii au primit-o cu totul diferit, consilieri locali ai partidului comunist exprimandu-si dezaprobarea cu privire la aceasta propunere. Mai exact, ei au adus in discutie conditiile grele de munca din fabricile chinezesti in care se asambleaza terminale iPhone, dar si problemele privind fiscalizarea incasarilor Apple.

Membrii partidului comunist au adus in discutie conditiile grele in care traiesc si muncesc angajatii Foxconn sau Pegatron in China, dar si salariile mici primite lunar. Mai mult decat atat, ei spun ca Steve Jobs a sustinut evaziunea fiscala si ca niciuna dintre strazile orasului Paris nu ar trebui sa poarte numele fostului presedinte al Apple.

Respingand ideea privind folosirea numelui lui Steve Jobs, comunistii au propus-o pe Ada Lovelace, un matematician britanic cu o reputatie extrem de buna in perioada in care a trait. Acestea fiind spuse, sansele ca acea strada sa fie redenumita cu numele lui Steve Jobs depind de restul membrilor consiliului local al sectorului al 13-lea din Paris.

“Firstly because the city is trying to promote parity in street names. For too long, women have been the great forgotten history. This injustice must be repaired and can now by giving them priority in the new denominations. The elected representatives communists and made a joint proposal by replacing Steve Jobs by Ada Lovelace, a pioneer of IT, known for creating the first computer program. A real conceptual breakthrough that contributed to the advent of more than a century after computing.”

steve-jobs-strada-paris