Nu doar iPhone 6S se inchide din senin, angajatii Apple sunt frustrati

iPhone 6, sau modelele Plus se inchid din senin din cauza bateriilor defecte, Apple stiind ca nu doar iPhone 6S este afectat de problema.

Compania Apple a uimit extrem de multa lume prin recunoasterea faptului ca iPhone 6S are o problema serioase a bateriei, sau cel putin modelele fabricate in septembrie si octombrie 2015. Acestea se inchid din senin in timpul utilizarii, in principal atunci cand sunt expuse la temperaturi apropiate de valoarea de 0 grade, dar nu numai.

Apple a initiat un program prin care inlocuieste gratuit terminalele bateriile terminalelor iPhone 6S afectate, insa problema este mult mai extinsa decat atat. Inclusiv iPhone 6, iPhone 6 Plus sau iPhone 6S Plus sunt afectate de catre aceasta problema, insa compania Apple nu recunoaste deocamdata acest lucru, cauzele nefiind cunoscute.

Angajatii Apple sunt totusi constienti de aceste probleme, deci implicit si compania, unii afirmand ca pana in 80% din problemele raportate zilnic in Apple Store de catre clienti au legatura cu bateria. Angajatii Apple au inceput sa devina frustrati din cauza faptului ca trebuie sa se certe cu clientii ale caror terminale nu fac parte din programul de inlocuire al bateriei, dar au aceeasi problema.

Mai mult decat atat, compania Apple nu le ofera angajatilor informatii in legatura cu modul in care ar trebui sa trateze problemele clientilor care au terminale iPhone ce nu fac parte din program. Acestia trimit clientii acasa, sau le recomanda sa plateasca pentru inlocuirea bateriei in ideea de a repara problema care afecteaza terminalele iPhone.

“We have been seeing a lot of customers for this particular issue, and I have personally dealt with the issue on not just the 6S, but the 6S Plus, which is not part of the program. I’ve also seen the issue a lot for batteries outside of the manufacturing date.”

Compania Apple a recunoscut saptamana trecuta ca intreaga problema re legatura cu o serie de baterii care au fost fabricate cu un defect, iar aceasta pare sa fie problema la toate modelele produse. Nici macar angajatii nu cred intr-o problema a iOS, ci intr-una hardware, asa ca nu exista dubii in ceea ce priveste sursa tuturor acestor probleme.

Din pacate, atat timp cat Apple nu extinde programul de inlocuire al bateriilor si la alte modele ale iPhone care se inchid din senin, pentru acestea va trebui platita inlocuirea bateriei intr-un service Apple.

iphone-6-inchide-senin-baterie

33 COMENTARII

  1. Apple devine o companie care nu mai promite nimic !! Ca urmăresc un profit cât mai mare, toată lumea știe, dar ei își bat joc de oameni acum !

  2. Am aceeasi problema pe iPhone 6. l-am folosit 2 ierni cu temperaturi de pana la -20 si nu s-a oprit. Dupa ce am facut upgrade la iOS 10 acum brusc sunt probleme cu bateria la 0 grade? Mi se inchide desi e bateria 50% 🙂

    Problema e de la soft 100% dar nu vor sa recunoasca!

  3. Iphone 5S – se inchide instant daca e prea frig, indiferent de % bateriei. Vorba lui ichewbacca, l-am folosit anul trecut la -21 grade și mergea.

  4. Si eu de vreo saptamana de cand am instalat pe 5S ios 10 se inchide din senin!inainte aveam ios8 si nu am mai intampinat probleme de acest gen deloc!si eu cred ca tot de la ios e problema!

  5. Am 6s plus. Prima data cind s-a întîmplat am crezut ca am vedenii. A doua oară chiar m am panicat. Asta este. S a închis la 20% S-a închis la 10 %. Evit sa il tin sub 50% daca stau in frig si sper sa nu mai am probleme pe viitor.

  6. Eu am iPhone 6 Plus am jailbreak pe el si am crezut ca poate o aplicație imi face problema asta cu telefonul se Închide singur in timpul utilizări in momentul in care i-l aprind sau fac ceva pe el intre timp. Măcar acuma stiu caci ai problema bateriei.

  7. Se pare ca problema nu este IOS. Din ce am tot citit se pare ca bateria se degradeaza in timp si de aceea face probleme. Baterii de proasta calitate. Daca era problema de soft, Apple nu se mai baga sa inlocuiasca bateriile, procesul necesitand costuri.

  8. Astazi am patit prima data sa se inchida telefonul cu 45% fara sa fie expus la frig .De la ora 7 la ora 11 am ramas cu 45% bateri fara prea multa foiala .De o luna am observat ca bateria numai tine prea bine doar cateva ore sau maxim de la 7 la 17.Pe 13 decembrie il trimit in garantie la Noumax daca nu rezolva nimic si nu schimba bateria sau telefonul voi trece la android la S7 edge sau google pixel

  9. Partea cea mai nasoala este ca traim in romania si aici serviceurile apple autorizate nu stiu cat de bine capsuleaza inapoi telefonul dupa ce ii inlocuieste bateria, ca la 6s odata ce umblii in el nu mai pui garnitura la fel ca si cum iese din fabrica…de asta imi e teama sa duc un 6s la garantie(garentia e la telekom)

  10. 6S Plus 64G, Sambata pe la ora 15 am iesit la zapada in parc (afara fiind ~0-1 grade), am inceput sa filmez iar dupa 30 secunde s-a inchis brusc. Cand sa il pornesc, imi arata sa il pun la incarcat. Bateria era la 25% inainte de a iesi din casa. Am reusit sa il mai pornesc de 2 ori insa dupa ce aparea “desktop-ul”, se inchidea brusc :(. So, I believe six es is also a big bulshit.

  11. deja sunt penibili! la iphone 6 si 6 plus nu era destul ca se indoaie ca paiele, ecranul se strica pt ca au fost prea lacomi sa foloseasca ce trebuie la constructie, acum si bateriile/sau softul. Deci e bestial. Probabil au vanzari ca prastia la iphone 7 si au gasit metoda sa faca oamenii sa cumpere, prin “stricarea” modelelor anterioare.

  12. Omul doar si a spus părerea într un mod politicos , atât nu trebuie să îi fie atrasă atenția că toată lumea de aici e nepăsătoare că e trece la S7 Edge sau Pixel …..fiecare își cumpără ce vrea cu banii lui

  13. aceeasi problema am intampinat-o si eu, am filmat 1 minut, si mi s-a oprit la 48%, din fericire eu am 6s si cei de la noumax au zis ca il repara, din nefericire am 9.3.3 cu JB si nu vreau sa raman fara :-s

  14. La fel si la mine 6s plus de opreste la frig insa doar la poza, filmat sau cand pornesc datele.Insa ka mine doar sub 20%.Daca vi se intampla sa se opreasca scoateti husa de pe el frecatil de haine sa se incalzeasca si porneste.Carcasa de aluminiu se raceste foarte usor

  15. Azi am patit-o si eu cu ip6 si cu un ip5s. Ambele s-au inchis din senin, baterie la 35% – 40%. Nu am avut nicio problema pana azi, deci clar e o setare aiurea la ios. Nu pot crede ca au gresit toate bateriile, de la ip5s

  16. Asa patesc si eu cu imputitul meu de 6s plus. Ma lasa mai nou cand mi-e lumea mai draga cand ma deplasez prin München. Odata era vreo 11 noaptea si trebuia sa ajung acasa. Mi-a murit panarama si m-am invartit cred in cerc vreo jumatate de ora pana mi-am dat seama pe unde sa merg. Culmea ca la ira aia nu era suflet de neamt pe strada.

  17. Toate smartphone-urile au baterii Li-ion, dar niciun alt smartphone nu are problema asta în afară de iPhone. Deci?

  18. Vezi că la articole din astea, Srb tace chitic. iTurd de asemenea. În schimb Srb este primul la comentariilor articolelor despre Samsung :))

  19. Este o masura de protectie. La unele branduri telefonul este facut sa bubuie, la alte branduri este facut sa se inchida. Precum chip’urile Intel

  20. prietena mea a facut poze mai bine de 40 de min in aceleasi conditii ca si mine cu un Huawei P9 si nu a avut nici o problema, eu am filmat un minut si telefonul meu a fost inutil timp de 1h… deci nu stiu ce sa spun…

  21. Srb daca era o masura de protectie Apple nu recunostea ca este o problema in primul rand. In al doilea rand mie mi s-a intamplat la o temperatura de 0-2 grade Celsius. Ce sa mai faca cei din tari mai reci unde sunt -10+ grade?

  22. Am eu 7 plus, de 2 luni maxim … si de cam 1 luna se inchide din senin … fara sa fie frig afara… la 30% baterie… chiar acum 2 minute mi s-a inchis pentru prima oara la 53% baterie… d-asta am si cautat un forum sa vad ce pot sa fac… e mega frustrant.