Nu doar iPhone 6S se inchide din senin, angajatii Apple sunt frustrati

iPhone 6, sau modelele Plus se inchid din senin din cauza bateriilor defecte, Apple stiind ca nu doar iPhone 6S este afectat de problema.

33

Compania Apple a uimit extrem de multa lume prin recunoasterea faptului ca iPhone 6S are o problema serioase a bateriei, sau cel putin modelele fabricate in septembrie si octombrie 2015. Acestea se inchid din senin in timpul utilizarii, in principal atunci cand sunt expuse la temperaturi apropiate de valoarea de 0 grade, dar nu numai.

Apple a initiat un program prin care inlocuieste gratuit terminalele bateriile terminalelor iPhone 6S afectate, insa problema este mult mai extinsa decat atat. Inclusiv iPhone 6, iPhone 6 Plus sau iPhone 6S Plus sunt afectate de catre aceasta problema, insa compania Apple nu recunoaste deocamdata acest lucru, cauzele nefiind cunoscute.

Angajatii Apple sunt totusi constienti de aceste probleme, deci implicit si compania, unii afirmand ca pana in 80% din problemele raportate zilnic in Apple Store de catre clienti au legatura cu bateria. Angajatii Apple au inceput sa devina frustrati din cauza faptului ca trebuie sa se certe cu clientii ale caror terminale nu fac parte din programul de inlocuire al bateriei, dar au aceeasi problema.

Mai mult decat atat, compania Apple nu le ofera angajatilor informatii in legatura cu modul in care ar trebui sa trateze problemele clientilor care au terminale iPhone ce nu fac parte din program. Acestia trimit clientii acasa, sau le recomanda sa plateasca pentru inlocuirea bateriei in ideea de a repara problema care afecteaza terminalele iPhone.

“We have been seeing a lot of customers for this particular issue, and I have personally dealt with the issue on not just the 6S, but the 6S Plus, which is not part of the program. I’ve also seen the issue a lot for batteries outside of the manufacturing date.”

Compania Apple a recunoscut saptamana trecuta ca intreaga problema re legatura cu o serie de baterii care au fost fabricate cu un defect, iar aceasta pare sa fie problema la toate modelele produse. Nici macar angajatii nu cred intr-o problema a iOS, ci intr-una hardware, asa ca nu exista dubii in ceea ce priveste sursa tuturor acestor probleme.

Din pacate, atat timp cat Apple nu extinde programul de inlocuire al bateriilor si la alte modele ale iPhone care se inchid din senin, pentru acestea va trebui platita inlocuirea bateriei intr-un service Apple.

iphone-6-inchide-senin-baterie