Samsung obtine o victorie majora impotriva Apple la Curtea Suprema de Justitie

Astazi Curtea Suprema de Justitie din SUA a dat o hotarare favorabila companiei Samsung intr-un foarte lung proces intentat de catre cei de la Apple. Vorbim despre un din anul 2012 pe care Apple l-a castigat, Samsung sustinand ca 399 de milioane de dolari din suma acordata reprezinta o valoare prea mare pentru incalcarile facute de catre ea.

Decizia de astazi rastoarna complet ceea ce s-a hotarat pana acum in diverse instante inferioare, dosarul cauzei urmand a reajunge la o instanta federala. Asta inseamna ca Samsung nu va plati deocamdata vreun ban companiei Apple in baza hotararii initiale, dar si ca isi va putea sustine din nou cauza in speranta ca va reusi sa scape de plata de despagubiri.

Decizia de astazi nu este chiar atat de surprinzatoare, jurnalistii americani asteptandu-se ca instanta suprema din SUA sa ia partea Samsung in aceasta disputa. Desi cei de la Apple au cerut ajutorul unei multitudini de experti din industria design-ului, iata ca la Curtea Suprema de Justitie din SUA nu a existat intelegere pentru ceea ce au vrut ei sa spuna.

Toti cei 8 judecatori care au participat la luarea acestei decizii au votat pentru pretentiile companiei Samsung, asa ca nu pot exista dubii in privinta deciziei. Suma pusa in discutie aici este o parte din 548 de milioane de dolari platiti in decembrie 2015 catre Apple in baza unei hotarari date de catre o instanta din SUA in 2012.