CE finalizeaza legislatia pentru eliminarea roaming

Comisia Europeana a stabilit prevederile finale ale legislatiei prin care va elimina roaming in Europa din 15 iunie 2017.

Comisia Europeana este in proces de a finaliza legislatia in baza careia urmeaza sa fie eliminat complet roaming-ul in Europa incepand cu data de 15 iunie a anului 2017. Comisia Europeana a fost si ramane hotarata in initiativa de a elimina complet tarifele de roaming pentru telefonia mobila europeana, iar la jumatatea anului viitor totul se va definitiva.

In baza legislatiei care va fi impusa incepand cu 15 iunie 2016, clientii operatorilor de telefonie mobila vor putea beneficia oriunde in europa de tot ceea ce le ofera operatorul propriu in tara de origine. Mai exact, cu un abonament de telefonie mobila din Romania veti putea vorbi de oriunde altundeva din Europa fara taxe de roaming, veti putea naviga pe internet si nu doar atat.

Practic, roaming-ul dispare complet si oriunde in Europa ne-am afla, ne vom bucura de aceleasi beneficii precum in tara de origine, dar asta numai pentru telefonia mobila. Comisia Europeana numeste acest plan Roam like at Home, iar operatorii de telefonie mobila vor fi obligati sa renunte la suprataxele de roaming pentru clienti de la jumatatea anului viitor.

Dand un exemplu pentru aceasta legislatie, Comisia Europeana explica faptul ca pentru navigare pe internet se va aplica un pret standard de 0.85 eurocenti/MB de trafic de internet. In aceasta idee, cei care locuiesc in Marea Britanie, de exemplu, vor beneficia de mai mult trafic de internet decat restul europenilor cand calatoresc, deoarece lira are o valoare mai mare deact euro, dar asta doar cat Marea Britanie va mai face parte din UE.

“Example: with his €70 per month contract, Tim living in Netherlands gets unlimited calls, texts and data for his smartphone. When he travels abroad on holidays, he will have unlimited calls and text. For data, he will get twice the equivalent of €70 worth of data at the wholesale roaming data price cap, i.e. 0.85 cent/MB according to the Commission wholesale proposal, meaning more than 16 GB in this case. While roaming, he will get twice the volume he has paid for.”

Pentru a preveni abuzurile, Comisia Europeana va mai permite aplicarea unor taxe de roaming pentru anumiti clienti care folosesc in mod excesiv abonamente nelimitate in afara tarii de origine. Totusi, operatorii de telefonie mobila vor trebui sa anunte aceste persoane cu 14 zile inainte de a le aplica taxe de roaming, deci ele vor avea timp suficient sa gaseasca o oferta alternativa.

Mai multe detalii gasiti in aceasta declaratie de presa a Comisiei Europene.

comisia-europeana-elimina-roaming

29 COMENTARII

  1. bai imbecililor sunteti pe langa articol cu comentariile.
    E vorba despre altceva tembelilor.
    Va tine numai in comentarii sa dati ” de pamant ” cu Zaone.
    Care dintre voi pampersilor aveti un site ca iDevice.ro?, listat in AppStore? ratatilor si frustratilor, comentati pe”siteurile ” voastre.
    Sa revenim ca ma ambalez degeaba pentru niste NULITATI.
    Sunt curios cand UE va elimina roamingul si pentru datele celulare?, Pentru PINGUINII COMENTATORI, intrebari de genul asta se pretau la acest articol, dar ce pretentii sa avem de la “un neuron rebel” din capatinile voastre?

  2. Este doar un singur baiat, cu probleme psihice, gay si ce mai spune el pe aici. Probabil merge pe tocuri prea mult :))
    El are impresia ca daca vine si injura zilnic cineva o sa-l bage in seama si eu o sa inchid comentariile si bla bla.

  3. Stai sa i caut niste siteuri pe unde sa dea cu limba, pardon cu comentul.
    imi cer scuze ca i am facut pinguini si am jignit minunatele mamifere, ei sunt niste PACALICI de fapt.

  4. doamne feresteeee………pur si simplu am facut pe mine cand am citit tampeniile lui. Chiar cred ca a vrut sa se nasca femeie si ii place pe tocuri

  5. si inca ceva PACALICILOR, cumparati online de pe PC GARAGE sa ramaneti cu portofelul gol si cu produsul returnat in “calatorie de afaceri” de la voi la ei.
    PACALICI orice cumperi de la EMAG si nu ti convine in 14 zile iti iei cu siguranta banii inapoi daca nu itit convine produsul.
    Eu personal an returnat un produs de 4000 lei, am primit banii inapoi pe loc in Cluj in showroom❗️❗️❗️Q.E.D.

  6. Ma pârțuIe stai în banca ta fiindcă pârțãi pe aici numai prostii și pute. Faci parte cumva din echipa de papagali emag, și nici măcar nu știi ca emag a cumpărat pc shit garage?

  7. @Alex S: da sunt turat, sa vina toti neavenitii sa comenteze pe un site, referitor la ce posteaza proprietarul.
    Adica vi la mine in casa si ma faci cu ou si otet de ce am reclame cu EMAG in casa???, astia au inebunit care fac gargara pe aici?.
    Ref la PC GARAGE , e un parteneriat cum am scris maisus.Bla bla ul e mare. EMAG a dat o mana de ajutor pe un anumit segment. E pur o chestiune tehnica.

  8. @Catalin Iti sugerez sa intrebi pe live chat la PCGARAGE. PCGARAGE a fost preluat in totalitate de EMAG. Amandoua sunt sub acelasi actionar.

  9. Ba, ce draci aveti, s-a scumpit berea? Daca intrati pe aici, ciocul mic si comentarii decente! SRB este exceptia, el de mic are problema cu tensiunea!

  10. Trancotare, Zaone are metodele lui de mediere. Ai tras ceva? Simti, aiurea, ca are aici nevoie de sustinere cand abereaza careva?

  11. nu am inteles ceva bine, la faza cu datele. eu daca am ab de la digi de 5 euro am date doar de 5 euro? adica 5 mb si putin? sau am nelimitat in limita bunului simt si inafara