Filme online: Steve Jobs a gandit vanzarea filmelor noi prin iTunes acum 6 ani

Saptamana trecuta v-am spus ca Apple vrea sa ofere filme online noi la doar maxim 2 saptamani dupa ce acestea au fost lansate in cinematografele din SUA. Ideea nu este noua, ci a fost relatata de catre Steve Jobs acum mai bine de 6 ani intr-o conferinta organizata in SUA, iar in clipul video de mai jos puteti vedea intregul interviu dat de catre el atunci.

Exact precum intentiile de Apple de acum, Steve Jobs isi imagina ca prin iTunes Store vor putea fi oferite filme online noi la scurt timp dupa lansarea lor in cinematografe. Steve Jobs avea deasemenea convingerea ca pentru a oferi aceste filme online la scurt timp dupa aparitie, utilizatorii vor trebui sa si plateasca o suma consistenta de bani pentru privilegiu.

Desi atunci el nu a oferit cifre, acum se speculeaza ca pentru a vedea filme online noi la scurt timp dupa aparitia in cinematografe, persoanele interesate ar trebui sa plateasca 25 – 50 de dolari. Vorbim aici despre o taxa de inchiriere stabilita de catre marile studiouri de productie, insa vizionarea poate fi facuta de catre un numar mai mare de persoane.

Marea problema cu aceasta idee de a oferi filme online sta in faptul ca acestea vor fi piratate la scara larga chiar din momentul aparitiei. Toti ceic are vor pirata filme online, vor renunta sa mai mearga in cinematografe, iar daca incasarile nu vor fi pe masura asteptarilor, atunci experimentul va fi unul de foarte scurta durata.

“I even think that there’s going to be a way to watch a first-run movie at home before it comes out on DVD if you’re willing to spend a bunch of money.”