iPhone 8 poate avea cititor de amprente optic

iPhone 8 ar putea avea un cititor de amprente produs de catre cei de la Synaptics, el putand fi integrat oricand de catre cei din Cupertino.

8

iPhone 8 va fi lansat de catre compania Apple in cursul anului 2017, iar una dintre cele mai mari schimbari zvonite pana in prezent are in centru ecranul terminalului. Se zvoneste ca Apple intentioneaza sa implementeze in iPhone 8 un ecran OLED care nu mai are margini in vreo parte si acopera aproape in totalitate panoul frontal al carcasei.

Aceasta schimbare ar impune inclusiv eliminarea butonului Home si plasarea Touch ID sub ecran, iar acest lucru este perfect posibil in momentul de fata. Synaptics, un vechi partener Apple, a anuntat astazi lansarea unui cititor de amprente optic, capabil sa scaneze amprente chiar si sub panouri de protectie de maxim 1mm grosime.

Natural ID FS9100 este o serie de cititoare de amprente pe care cei de la Synaptics urmeaza sa le lanseze pentru proprii parteneri, iar iPhone 8 ar putea avea unul integrat. Din 2015 Synaptics furnizeaza chip-uri cu drivere pentru ecranele iPhone, multumita achizitiei Renesas SP, iar in 2017 ar putea oferi Apple inclusiv un nou cititor de amprente.

iPhone 8 poate avea cititor de amprente optic

Integrarea acestui cititor de amprente in iPhone 8 ne va aduce o experienta mult mai buna pentru a ne folosi dispozitivele, dar si mai mult spatiu pentru a afisa informatii. Extinderea diagonalei ecranului ar presupune inclusiv integrarea unor senzori sub ecran, iar cei de la Synpatics ar putea ajuta compania Apple inclusiv cu aceasta schimbare.

“Synaptics’ FS9100 family of fingerprint sensors represent a new breed of optical fingerprint sensor technology that is designed to meet the needs of mobile devices, including the ability to image through thick 2.5D glass. In addition to opening the door to new industrial design options, it enables OEMs to provide highly durable, button-free cover glass and more easily provide water resistant products while eliminating low yield glass processing.”

Practic, Apple are acum tot ceea ce ii trebuie pentru a face o schimbare radicala pentru design-ul si functionalitatea iPhone 8, deci exista putine motive sa nu o mai faca. Din pacate, Apple ar putea lansa iPhone 8 impreuna cu doua modele ale iPhone 7S pe piata, deci doar unii utilizatori se vor bucura de aceasta noua tehnologie.

iphone-8-cititor-amprente-optic