Presedintele Apple este unui dintre cei mai valorosi CEOs din lume

Cei de la Bloomberg au realizat anul acesta un top al celor mai valorosi presedinti de companii ale carora capitalizare bursiera depaseste valoarea de 1 miliard de dolari. Desigur ca Tim Cook trebuia sa se regaseasca pe aceasta lista, impreuna cu presedintii companiilor multor altora din diverse zone de pe glob, nu doar din SUA.

In topul publicatiei americane, Tim Cook ocupa pozitia a 11-a cu 10 milioane de dolari castigati in ultimul an, asta in timp ce profitul Apple s-a apropiat serios de 40 de miliarde de dolari. Performantele lui Tim Cook l-au adus pe pozitia a 11-a intr-un top in care banii castigati de catre fiecare presedinte de companie au fost comparati cu profitul generat de catre aceasta.

Inaintea presedintelui Apple il regasim pe Larry Page, presedintele companiei Alphabet, cea care detine Google, insa pe nimeni altcineva dintre competitoarele Apple. Nici presedintii companiilor, Microsoft, facebook, sau Amazon nu sunt prezenti in top, semn ca Apple are un presedinte a carui valoare este mult mai semnificativa decat in cazul competitoarelor.

In perioada in care Tim Cook a fost presedinte al companiei Apple, aceasta a inregistrat cele mai bune rezultate financiare din intreaga sa istorie. In ultima perioada el a fost criticat din cauza faptului ca incasarile si profitul au scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa chiar si asa Apple genereaza peste 200 de miliarde de dolari anual in incasari.

“Are chief executive officers worth their pay? Apple CEO Tim Cook’s $10 million in compensation isn’t chump change, but it’s a bargain when you compare that to the company’s massive average economic profit over the last three years. Other companies pay their CEOs much more, but seem to get a lot less for it. Bloomberg looked at the pay-for-performance ratio of 100 CEOs at some of the largest companies around the world to see which companies are getting the best value from their CEO.”

tim-cook-valoare