Mac-urile nu mai afiseaza perioada de utilizare ramasa pentru baterie

Saptamanile trecute compania Apple a fost acuzata de catre clientii noilor MacBook Pro cu Touch Bar de faptul ca noile laptop-uri au autonomie scazuta pentru baterie. Cei de la Apple au luat plangerile “de bune”, mai ales ca ele au venit si de la unii jurnalisti care au testat produsele, insa investigatia lor i-a adus la concluzia ca problema nu este una hardware.

In aceasta idee, compania Apple s-a gandit sa rezolve singura problema care a mai ramas, adica indicatorul care calcula timpul ramas pentru a utiliza Mac-ul in baza energiei disponibile pentru baterie. In status bar-ul macOS compania Apple afisa un indicator ‘time remaining’ care le spunea utilizatorilor la ce autonomie sa se astepte pentru Mac.

Aceasta varia in functie de tipul de utilizare al laptop-ului, multi plangandu-se din cauza faptului ca autonomia afisata era prea mica in comparatie cu ceea ce promite compania Apple. Rezolvarea problemei a fost eliminarea acestui sistem care “nu tinea pasul” cu toate tehnologiile noi si procesoarele pe care compania Apple le foloseste in Mac-urile sale.

O explicatie neoficiala venita din interiorul Apple ne spune ca sistemele care sincronizeaza date cu iCloud si modifica frecventa procesorului, au afectat acest sistem de estimare a autonomiei. Analizand problema, Apple ar fi descoperit ca bateriile sale ofer autonomia asteptata de catre ea, iar asa a luat decizia de a renunta la sistemul care estimeaza autonomia bateriei.

Din aceasta cauza, utilizatorii nu vor mai sti pentru ce perioada de timp isi vor mai putea folosi Mac-urile, ci vor trebui sa ghiceasca de cat timp mai au nevoie pentru a goli complet bateria de energie. N-as putea spune ca aceasta este una dintre cele mai inteligente decizii ale companiei Apple, insa ce poti face cand lumea se plange de problemele unui produs ?

Voi ce parere aveti despre modul in care a tratat compania Apple problema ?

macbook-eliminare-indicator-timp-baterie

21 COMENTARII

  1. Nu sunt varza dar au probleme !!! Începând cu designul telefoanelor care e la fel de 3 ani, cu întârziere de produse pe piața, cu touch bar-uri si alte cacaturi care nu își au rostul, probleme cu bateriile si pe telefoane si pe mac book-uri si altele care nu mai are rost sa le enumăr. Nu e foarte grav, grav. Dar in timp clienții se vor reorienta. Problema e ca nu prea ai unde atât timp cât ecosistemul Apple merge. Mai e ceva care sa meargă la fel de bine ca Iphonu’ … fluent si fără restart ??? Aceeași poveste si la mac book-uri. Este vreun alt produs care sa aibă asa autonomie si sa fie fluent in utilizare ??? Poate Surface dar am înțeles ca nu e chiar grozav … deci ???

  2. Penibil este un cuvânt mult prea frumos ! Oameni buni oare chiar nu vedem cât de mult suntem luați de prosti ? Compania asta se transforma exagerat de mult și exagerat de repede intr-o companie de 2 lei. Sincer nu știu pana unde se poate întinde răbdarea fanilor Apple. Dar probabil ca vom vedea cât de curând. Acum 7-8 ani prea putini știau de Apple…majoritatea știau Windows. Sunt sigur ca peste maxim 7 ani vor fi ignorați din nou. Nu au niciun viitor roz dacă o țin in ritmul asta. Încetul cu încetul tot mai multă lume se va reorienta.

  3. @dedey Andrei …. nu “și ei” …. ci “doar ei” ….pentru ca sincer… nu am mai auzit la vreo companie sa ia o astfel de decizie. In loc sa repare problema ei îți pun obloane pe ochi…sa nu mai vezi cifrele. Extraordinar. Nu ca nu ar exista o Grămada de aplicații care îți poate arată in timp real procentele…dar parca tot procentajul arătat de Apple era cel mai de încredere.

  4. Oricum ar fi rămâne un brand care care impune calitate. Acu au o pasa proasta si o dau in diverse. Faza tine de clienții Apple care au creierul spălat … prost bun, nu contează. Daca e Apple înseamnă ca e bun … rahat !!! Nu e asa, iar eu sunt utilizator produse Apple, nu fan !!! Hai o seara făina si sper ca cei mai înfocați fani sa iasă si ei la un dialog …

  5. pai eu sunt singurul de pe aici care detin 1 din cele noi…ce vrei sa spun, da problema cu estimarea exista…mie imi aparea 3 ore in light usage…si ma tinea 8 ore…dar intr-adevar niciodata 10 ore cum spune Apple.

  6. pai eu sunt singurul de pe aici care detin 1 din cele noi…ce vrei sa spun, da problema cu estimarea exista…mie imi aparea 3 ore in light usage…si ma tinea 8 ore…dar intr-adevar niciodata 10 ore cum spune Apple. Dar sunt sigur ca vor repune la loc acest feature, cand vor adapta la noile procesoare si utilizare

  7. eu aud ca Apple e gata cu o frumoasa cladire…pe cand altii au inceput sa isi vanda diviziile…mom Apple este safe si pt urmatorii 2ani

  8. Unora poate să le placă un produs, un brand, fără să fie spălați. Într-adevăr, unii sunt snobi, alții spălați, nu toți suntem la fel.

  9. Noul mac 15 touchb ma tine 5-6 ore la vizionat filme non stop. Oricum tine mai mult decat orice laptop din aceeasi categorie dar per total mi se pare mai slab decat mac book pro retina , model 2014. Totusi are un design mai frumos, touch pad mare, ecran mai framelles, etc

  10. Tot la vizionat si tot la 15 cu touchbar… ieri nu am facut nimic altceva decit Netflix… (nu ma puteam gindi la altceva pentru ca asteptam operatia motanului meu). Am mai luat si pauze dar a tinut mult mai mult de sase ore. Se duce insa mai rapid cind mai are unul-doua hdd externe in el si e pus la lucru. Toata lumea injura noul model. Eu ma declar multumit. Isi face treaba bine. Si daca o mai face doi-trei ani altceva nu mai conteaza.