Mac-urile nu mai afiseaza perioada de utilizare ramasa pentru baterie

21

Saptamanile trecute compania Apple a fost acuzata de catre clientii noilor MacBook Pro cu Touch Bar de faptul ca noile laptop-uri au autonomie scazuta pentru baterie. Cei de la Apple au luat plangerile “de bune”, mai ales ca ele au venit si de la unii jurnalisti care au testat produsele, insa investigatia lor i-a adus la concluzia ca problema nu este una hardware.

In aceasta idee, compania Apple s-a gandit sa rezolve singura problema care a mai ramas, adica indicatorul care calcula timpul ramas pentru a utiliza Mac-ul in baza energiei disponibile pentru baterie. In status bar-ul macOS compania Apple afisa un indicator ‘time remaining’ care le spunea utilizatorilor la ce autonomie sa se astepte pentru Mac.

Aceasta varia in functie de tipul de utilizare al laptop-ului, multi plangandu-se din cauza faptului ca autonomia afisata era prea mica in comparatie cu ceea ce promite compania Apple. Rezolvarea problemei a fost eliminarea acestui sistem care “nu tinea pasul” cu toate tehnologiile noi si procesoarele pe care compania Apple le foloseste in Mac-urile sale.

O explicatie neoficiala venita din interiorul Apple ne spune ca sistemele care sincronizeaza date cu iCloud si modifica frecventa procesorului, au afectat acest sistem de estimare a autonomiei. Analizand problema, Apple ar fi descoperit ca bateriile sale ofer autonomia asteptata de catre ea, iar asa a luat decizia de a renunta la sistemul care estimeaza autonomia bateriei.

Din aceasta cauza, utilizatorii nu vor mai sti pentru ce perioada de timp isi vor mai putea folosi Mac-urile, ci vor trebui sa ghiceasca de cat timp mai au nevoie pentru a goli complet bateria de energie. N-as putea spune ca aceasta este una dintre cele mai inteligente decizii ale companiei Apple, insa ce poti face cand lumea se plange de problemele unui produs ?

Voi ce parere aveti despre modul in care a tratat compania Apple problema ?

macbook-eliminare-indicator-timp-baterie