Samsung isi vinde divizia ce produce chip-uri

Ramasa fara comenzi pentru chip-uri de la compania Apple, cei de la Samsung intentioneaza sa isi vanda fabricile in care produc asemenea componente. Cei de la Apple contractau Samsung pentru a fabrica toate chip-urile iDevice-urilor care aveau integrate procesorul, memoria RAM si eventual componenta care stoca datele inregistrate de Touch ID.

Incepand cu 2014 compania Apple a redus substantial comenzile plasate la compania Samsung pentru fabricarea acestor componente. In 2015 Samsung mai primise doar 50% din comenzile pentru chip-urile A9 dedicate iDevice-urilor, iar in 2016 procentul a fost redus la zero de catre Apple, TSMC primind majoritatea comenzilor.

Pentru A11 se pare ca Apple nu intentioneaza sa isi schimbe intentiile, asa ca TSMC va primi din nou exclusivitate, in timp ce Samsung nu va primi nimic. Samsung se astepta sa primeasca macar o treime din productia viitorului chip A11 pentru iPhone 7S si iPhone 8, insa cei de la Apple au decis sa mearga in continuare “pe mana” taiwanezilor de la TSMC.

Samsung isi vinde divizia ce produce chip-uri

Cu perspectiva unui nou an fara a incasa miliarde de dolari de la Apple, cei de la Samsung incearca sa vanda fabricile in care erau produse aceste chip-uri. Samsung incasa pana in 9 miliarde de dolari anual de la Apple pentru a fabrica aceste componente, iar pierderea este una extrem de dureroasa, ea avand la baza faptul ca a copiat in mod constant produsele Apple si nu incapacitatea de a oferi componente fara defecte.

“The company is planning to separate the design and manufacturing sectors in the business unit and divide or spin it off to fabless and foundry business divisions. The consideration came after the company lost Apple, the largest customer in the sector of application processors (AP), which refers to the brain of smartphones, to Taiwan’s TSMC and some raised awareness towards the need to separate the foundry business division.”

Vanzand acest business, Samsung va tine fabricile in care produce chip-uri pentru ecranele terminalelor mobile si senzorii pentru camerele acestora. Prin vanzare, coreenii spera ga isi pot reorganiza mai eficient compania pentru a reduce pierderile suferite in urma anularii contractelor de catre compania Apple.

Desi Samsung a copiat produsele Apple an dupa an si o face in continuare, cei din Cupertino au reusit sa o loveasca acolo unde conteaza foarte mult si i-au generat pierderi substantiale.

samsung-vanzare-chip-tsmc