Prima Pagina Apple Avertismentul Apple in legatura cu incarcatoarele contrafacute

Avertismentul Apple in legatura cu incarcatoarele contrafacute

14

Compania Apple a publicat recent un avertisment in legatura cu numeroasele incarcatoare contrafacute care sunt disponibile la vanzare pe pietele din intreaga lume. Vorbim despre o varietate de incarcatoare fabricate de catre producatori necunoscuti si care sunt vandute ca fiind compatibile cu iPhone, ipad si iPod Touch, desi pot distruge terminalele sau ucide oamenii.

Avertismentul vine la 2 luni dupa ce Apple a actionat in judecata o companie care vindea cabluri si incarcatoare contrafacute pe Amazon. Apple a acuzat atunci si Amazon ca vinde asemenea accesorii si pune in pericol vietile clientilor, Amazon scotand din vanzare extrem de multe produse de acest gen, ele fiind oferite la preturi foarte mici.

Inainte de a intenta un proces celor de la Amazon, Apple a testat peste 100 de incarcatoare vandute de catre magazinul online si a descoperit ca 90% dintre ele sunt contrafacute. In baza acestei descoperiri, compania Apple le recomanda clientilor sa foloseasca doar incarcatoare autorizate vandute prin Apple Store, sau diversi parteneri.

Mai mult decat atat, Apple spune ca aceste incarcatoare pot afecta in mod negativ durata de viata a bateriei iPhone, iPad si iPod Touch-urilor noastre. Acest lucru a fost explicat in repetate randuri, insa din cauza lipsei banilor, multi aleg incarcatoare de proasta calitate, desi in final ajung sa plateasca mai mult pentru a-si repara terminalele.

“Beware of counterfeit parts. Some counterfeit and third party power adapters and batteries may not be designed properly and could result in safety issues. To ensure you receive a genuine Apple battery during a battery replacement, we recommend visiting an Apple Store or Apple Authorized Service Provider. If you need a replacement adapter to charge your Apple device, we recommend getting an Apple power adapter.”

apple-incarcator-contrafacut

Articolul anteriorSamsung isi vinde divizia ce produce chip-uri
Urmatorul articolwatchOS 3.1.1 strica unele Apple Watch 2
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.