Prima Pagina Apple Avertismentul Apple in legatura cu incarcatoarele contrafacute

Avertismentul Apple in legatura cu incarcatoarele contrafacute

Compania Apple a publicat recent un avertisment in legatura cu numeroasele incarcatoare contrafacute care sunt disponibile la vanzare pe pietele din intreaga lume. Vorbim despre o varietate de incarcatoare fabricate de catre producatori necunoscuti si care sunt vandute ca fiind compatibile cu iPhone, ipad si iPod Touch, desi pot distruge terminalele sau ucide oamenii.

Avertismentul vine la 2 luni dupa ce Apple a actionat in judecata o companie care vindea cabluri si incarcatoare contrafacute pe Amazon. Apple a acuzat atunci si Amazon ca vinde asemenea accesorii si pune in pericol vietile clientilor, Amazon scotand din vanzare extrem de multe produse de acest gen, ele fiind oferite la preturi foarte mici.

Inainte de a intenta un proces celor de la Amazon, Apple a testat peste 100 de incarcatoare vandute de catre magazinul online si a descoperit ca 90% dintre ele sunt contrafacute. In baza acestei descoperiri, compania Apple le recomanda clientilor sa foloseasca doar incarcatoare autorizate vandute prin Apple Store, sau diversi parteneri.

Mai mult decat atat, Apple spune ca aceste incarcatoare pot afecta in mod negativ durata de viata a bateriei iPhone, iPad si iPod Touch-urilor noastre. Acest lucru a fost explicat in repetate randuri, insa din cauza lipsei banilor, multi aleg incarcatoare de proasta calitate, desi in final ajung sa plateasca mai mult pentru a-si repara terminalele.

“Beware of counterfeit parts. Some counterfeit and third party power adapters and batteries may not be designed properly and could result in safety issues. To ensure you receive a genuine Apple battery during a battery replacement, we recommend visiting an Apple Store or Apple Authorized Service Provider. If you need a replacement adapter to charge your Apple device, we recommend getting an Apple power adapter.”

apple-incarcator-contrafacut

 • Alex S.

  Si incepe Apple acum sa dea vina pe altii ca ei ah favut baterii de rahat !!! Tipic Apple…

 • terrymada

  Ciudat..controllerul de pe placa de baza ar trebui sa gestioneze exact in parametrii incarcarea cu orice si sa o permita sau nu. Deci faptul ca din cauza incarcatoarelor se scurteaza viata bateriei nu prea sta in picioare…si atat timp cat nu pot proba incarcarea cu alte incarcatoare, vor schimba pe garantia europeana de 2 ani orice terminal sau baterie defecta, fie ca vor sau nu.

 • zeus

  Daca nu-ti convine trebuia sa-ti iei samsung sa-ti bubuie in buzunar

 • Claudiu6s

  @terrymada te asigur ca din cauza incarcatoarelor de 2 lei iti strici tot tel eu am avut problema asta la ip4s la 5 si 5s din cauza la incarcatoare auto contrafacute si la 6s cu un incarcator griffin asa ca ce vb

 • Mr. Tambourine Man

  In cel mai rau caz iti iei de pe net, cu 30 max 40 lei. Cine nu stie cum arata un incarcator original de iPhone, sa-l cantareasca: toate au 27 de grame!

 • Mr. Tambourine Man

  da Sorinel

 • Viorel Preda

  Eu nu vad a fi o problema reala. Sistemul (hardware + iOS) trebuie sa fie capabil sa gestioneze parametrii de incarcare la standardele Apple. Un incarcator nu este vreo racheta Star Trek, ci un simplu dispozitiv care incarca o baterie. Curentul electric trimis bateriei are cativa parametri (votlaj, amperaj, rezistenta, etc). Cata vreme un alt incarcator ne-Apple face acelasi lucru, si cata vreme iOS nu spune nimic, toate poveste asta este o minciunica. Este incredibil cata vrajeala pot sa aiba oamenii aia in ei!

 • MarianR

  Aviz amatorilor!!! Si eu am stricat un 5S cu un cablu de 2 bani!

 • V.P

  Griffin au incarcatoare foate bune , chiar si cele auto sunt foarte bune .

 • V.P

  Cum asa ?

 • V.P

  Sunt milioane de oameni care au invadat service-urile Apple , toti oamenii astia au primit in cutie un incarcator ORIGINAL Apple , greu sa cred ca oamenii sunt atat de tampiti ( asa rezulta din ce spune Apple ) incat sa foloseasca incarcatoare contrafacute .
  Eu am 4 idevice-uri in casa , toate au incarcatoare originale Apple , pentru ca sa folosesc incarcator contrafacut ??

 • iulian75

  Mai multe încărcătoare non-Apple sunt cele de mașina. Acolo ar fi problema cea mai mare. Probabil un Incarcator ieftin nu gestionează corect fluxul de curent având variații destul de mari….și de acolo….

 • Catalin Petrisor

  @V.P.: si eu am mai multe deviceuri in casa, dar unul venit din America , a venit cu incarcator de America, idem la unul din Anglia si tot asa. Eu mi am luat adaptor pentru priza de la iStyle, dar a costat 100 lei nu 10 lei ca si cele din surse diverse,si atunci….Q.E.D.

 • ifon

  Hai ma copii sa nu ne îmbătam cu apa.Bateria se strica dacă telefonul sau mai exact power management-ul telefonului e prost.

 • Andrew

  Vreo problema daca am cablu third party, dar wallbrick original?

 • IsmailVely

  Buna intrebare!

 • IsmailVely

  Incarcator auto pentru iphone original nu exista!!!